Ndryshimi mes inspektimeve të "Stili impresionist"

ska përmbledhje të redaktimeve
Gjuha muzikore impresioniste është shprehje e mbresave të përjetuara nga dukuritë e ndryshme natyrore. Në frymëzimin impresionist kemi përdorimin e disa mjeteve shprehëse muzikore, siç janë: '''shkalla pentatonike, shkalla me tone të plota, harmoni të pasura, kombinime të veçanta të koloritit instrumental, melosi i viseve të largëta-ekzotike''' etj. Janë dy kompozitorë të mëdhenj francezë: [[Klod Debysi]] dhe [[Moris Ravel]] në qendër të impresionizmit.
{{muz-cung}}
[[Category:MuzikaMuzikë]]