Dallime mes rishikimeve të "Henri Poincare"

725 bytes added ,  12 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
 
[[Grupi Poincaré]] që përdoret në fizikë dhe matematikë mori emrin sipas tij.
 
== Vepra të tij==
 
Nga filozofia e shkencës:
*1902. Shkenca dhe hipoteza
*1905. Vlera e shkencës
*1908. Shkenca dhe metoda (Science et Methode)
 
Nga topologjia algjebrike:
* 1895. ''Analysis situs ''. Studim sistematik nga [[topologjia].
 
Nga mekanika qiellore:
* 1892–99. ''Një metodë e re në mekanikën qiellore'' 3 vëllime.
* 1905–10. ''Leksione nga mekanika qiellore''.
 
Nga filozofia e matematikës:
** ''Nga Kanti te Hilberti: Libra mbi bazat e matematikës'', 2 vëllime. i cili i përmba këto punime:
**1894, "Mbi natyrën e rezonimit matematikor,"
**1898, "Bazat e gjeometrisë,"
**1900, "Intuita dhe Logjika në matematikë,"
**1905, "Matematika dhe Logjika,
**1910, "Mbi numrat transfinit,"