Dallime mes rishikimeve të "Iliri"

2 bytes removed ,  12 vjet më parë
v
ska përmbledhje të redaktimeve
v (roboti shtoj: sr:Илирије)
v
Iliri është një person në [[ Mitologjia Greke|Mitologjinë Greke]]. Në njerën prej Historisëhistorisë, ku thuhet se Iliri ka qenë i biri i Kadmos-it dhe i Haromonisë. I cillicili ndoshta ka Udhehequrudhëhequr [[Ilirët]]. Ne njenjë Historihistori tjetër thuhesthuhet se Iliri ka qenë i biri i Ciklopit [[Polyphem]] thëthe Gruas se ti Galatea, ai ishte vellajëvëllai i [[Celtus]] dhe [[Galas]]. FemijetFëmijët e Polyphemit u larguan nga [[Sicilia]] dhe udheheqenudhëheqën [[Keltët]], [[Ilirët]] dhe [[Galatët]]. Ne te dy Historit thuhesthuhet se Iliri ka qenë Paraardhsi i [[IllireveIlireve]]. Iliri ka pasur gjastëgjashtë Djemdjem [[Enchelus]], [[Autarieus]], [[Dardanus]], [[Maedus]], [[Taulas]] dhe [[Perrhaebus]]. Emrat e vajzave ishin [[Partho]], [[Daortho]], [[Dassaro]]. Ata i quajtenquajtën femijetfëmijët e tyre [[Taulanti]], [[Perhebi]], [[Enkelejtë|Enkeleu]], [[Autarët|Autari]], [[Dardan|Dardani]], [[Parthenët|Partheni]], [[Dasarët|Dasari]] dhe [[Daorsët|Daorsi]]. [[Autari]] kishte dy djem [[Panonët|Panonin]] (ose Peon). [[Panoni]] kishte dy djem [[Skordizët|Skordizin]] dhe [[Triballët|Tribalin]]
{{shkronja}}
Iliri është një person në [[ Mitologjia Greke|Mitologjinë Greke]]. Në njerën prej Historisë, ku thuhet se Iliri ka qenë i biri i Kadmos-it dhe i Haromonisë. I cilli ndoshta ka Udhehequr [[Ilirët]]. Ne nje Histori tjetër thuhes se Iliri ka qenë i biri i Ciklopit [[Polyphem]] thë Gruas se ti Galatea, ai ishte vellajë i [[Celtus]] dhe [[Galas]]. Femijet e Polyphemit u larguan nga [[Sicilia]] dhe udheheqen [[Keltët]], [[Ilirët]] dhe [[Galatët]]. Ne te dy Historit thuhes se Iliri ka qenë Paraardhsi i [[Illireve]]. Iliri ka pasur gjastë Djem [[Enchelus]], [[Autarieus]], [[Dardanus]], [[Maedus]], [[Taulas]] dhe [[Perrhaebus]]. Emrat e vajzave ishin [[Partho]], [[Daortho]], [[Dassaro]]. Ata i quajten femijet e tyre [[Taulanti]], [[Perhebi]], [[Enkelejtë|Enkeleu]], [[Autarët|Autari]], [[Dardan|Dardani]], [[Parthenët|Partheni]], [[Dasarët|Dasari]] dhe [[Daorsët|Daorsi]]. [[Autari]] kishte dy djem [[Panonët|Panonin]](ose Peon). [[Panoni]] kishte dy djem [[Skordizët|Skordizin]] dhe [[Triballët|Tribalin]]
 
[[Category:Mitologjia Greke]]
247

edits