Dallime mes rishikimeve të "Ekonomia e Çekisë"

===Industria e rëndë===
Zhvillimi i industrisë së rëndë ka pasur mbështëtje në metalurgji. Tradita e gjatë e zhvillimit të industrisë dhe kuadri profesionali i punëtorëvëe e kanë afirmuar industrinë e makinave . Industria e sajë është especializuar për makina të rënda për komiunikacion, energjetikë, metalurgji, industri të traktorëve etj. Industria e automobilave në Pëlzen prodhon më se 370 000 automobila të tipit “ Shkoda”. Përveë tyre, industria e Çekisë është e njohur për prodhimin e kazanëve, turbinave, turbogjeneratorëve dhe transformatorëve me qenra më tëmëdha prodhuese në Pragë, Pëlzen dhe Ostaravë. Industria e makinave për xehtari dhe metalurgji ësgtë lokalizuar në Ostarvë dhe Klladno. Inmdustria e makinave bujqësore në Bërnë
===IndusriaIndustria kimike===
===Industria e tekstile dhe e këpucëve===
===Industria ushqimore===