Dallime mes rishikimeve të "Ekonomia e Çekisë"

 
==Bujqësia==
Duhet të veçohet nga ajo e përfitimit të sheqerit dhe të birës. Kjo degë e industrisë është e para për numrin e fabrikave të sheqert dhe e dyta për cilësinë e lartë të birrës.
Zhvillimi i përgjithshëm ekonoik ka ndikuar që edhe bujqësia si degë e sajë të jetë e zhvilluar shum. Tokapunohet me mjete agriteknike, e në çdo hektarë tësipërfaqevs hidhet 320 kg. pleh organik dhe çdo traktori mesatarisht i takojnë 68 ha të tokës punuese. Zbatimi i tillë i jeteve agroteknike është manifestuar me rendimente të larta. Në strukturën agrare arat marrin pjesë me 41%, livadhet dhe kullotat me 11%, pyjet me 33% dhe toka joproduktive me 13%. Në fushën e Moravës kultivohen drthërat dhe panxharsheqeri. Krahinat me livadhe dhe kullota janë orientuar në blegtori. Prodhimi vjetor i grurit arrinë 3.6 milion tonë, elbit 2.5 milion tonë, patate 1.4 milion tonë etj.
 
==Transpoti dhe tregëtia==