Ndryshimi mes inspektimeve të "Qarku"

88 bytes added ,  11 vjet më parë
v
per permiresim + joref + shkronja
(Faqe e re: Qarku eshte nje njesi administrative qe perbehet nga disa rrethe me tradita dhe zakone te njejta,dhe qe jane kufitare me njeri-tjetrin.Kompetencat e Qarkut jane me te gjera se...)
 
v (per permiresim + joref + shkronja)
{{per permiresim|16 Shkurt 2009}}
{{joref|16 Shkurt 2009}}
{{shkronja|16 Shkurt 2009}}
 
Qarku eshte nje njesi administrative qe perbehet nga disa [[rrethe]] me [[tradita]] dhe [[zakone]] te njejta,dhe qe jane kufitare me njeri-tjetrin.Kompetencat e Qarkut jane me te gjera se ato te Prefektures.Qarku kujdeset per mirembajtjen e rrugeve,urgjencat civile,projektet e donatoreve etj.Kjo ka sjelle qe Prefektura ta humbase rolin e saj te meparshem.[[Shqiperia]] ka aktualisht 12 qarqe qe vijojne nga veriu ne jug:[[Qarku i Shkodres]],[[Qarku i Kukesit]],[[Qarku i Dibres]],[[Qarku i Lezhes]],[[Qarku i Tiranes]],[[Qarku i Durresit]],[[Qarku i Elbasanit]],[[Qarku i Fierit]],[[Qarku i Beratit]],[[Qarku i Korces]],[[Qarku i Gjirokastres]] dhe [[Qarku i Vlores]].Qarku me numrin e popullsise me te madh eshte Qarku i Tiranes me afersisht 1 milion banore,sa 1/3 e popullsise se pergjithshme te vendit.Qarku me verior eshte Qarku i Shkodres,kurse Qarku me jugor eshte Qarku i Vlores.
Qarku me vije bregdetare me te gjate eshte Qarku i Vlores,kurse Qarku me vije kufitare me te gjate eshte Qarku i Korces.Qarku me terrenin me malor eshte Qarku i Kukesit ku ndodhen Alpet e Shqiperise,kurse Qarku me fushor eshte Qarku i Durresit.Qarku i Kukesit ka mbajtur edhe emrin Prefektura e Kosoves gjate periudhes se Zogut.Qarku me minoritar eshte Qarku i Vlores ku ndodhet shumica e minoritetit grek.Qarku me i zhvilluar eshte Qarku i Tiranes.