Ndryshimi mes inspektimeve të "Gjeografia e Shteteve të Bashkuara të Amerikës"

 
'''Mallet Apalashe''' janë male të vjetra , të ulëta dhe zënë pjesën lindoe të SHBA-ve. Shtrihe në drejtim verilindje-jugperëndim. Në krahasim me Kordileret janë shum më kominikative. Dallohen me pasuri të mëdha hekuri , thëngjilli, nafte etj. Lumenjtë e këtyre maleve janë të shkurtër, por kanë sasi të madhe uji. Në pjesën e poshtme të tyre janë të përshtatshëm për lundrim.
 
'''Ultësira e Madhe Qendrore''' shtrihet ndërmjet maleve Kordilere, në veriperëndim dhe Apalsheve, në lindje. Ao shtruihet prej liqeneve të mëdha dhe kufirit me kanadanë në veri, e deri te gjiri i Meksikës, në jug. Përbëhet prej ultësirës së Missisipit dhe pllajës së prerisë. Dalllohet me toka pjellore. Kjo fushë cilësohet si hambari më i madh i drithërave në SHBA dhe ndër më të mëdhenjtë në botë.
 
== klima==