Ndryshimi mes inspektimeve të "Gjeografia e Shteteve të Bashkuara të Amerikës"

 
== klima==
ShBA-të edhe pse kryesisht shtrihen në brezin e mesëm klimatik kanë klimë të ndryshueshme. Ndryshimet janë të theksuara në mes rajoneve të saj. Këto ndryshime në klimën e SHBA-ve lidhen me shtrirjen e saj, relieving, rrymat oqeanike etj.
 
Berigjet lindore dhe perëndimore të SHBA-ve , gjegjësisht përgjat brigjeve të Oqeanit Paqësor dhe atij Atlantik, klima është Oqeanike, në brendësi e mesme kontinentale, në Gadishullin e Floridës dhe viseve përrreth gjirit të Meksikës klima është subtropikale, ndërsa në viset veriore dhe Alaskë, klima është eftohet dhe e ashpër.
 
Edhe reshjet kan shpërndarje jot ë barabartë. Ato pakësohen nga lindja
 
== ujrat==