Ndryshimi mes inspektimeve të "Abuzimi i Kokainës"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: == Intoksikimi me Kokaine == Fillimisht vihet re nje stimulim i sistemit nervor qendror, qe me pas pasohet me depresione te tij. Stimulimi karakterizohet me eufori, hipernxitshmeri, shfr…)
 
v
{{shkronja}}
 
== Intoksikimi me Kokaine ==
Fillimisht vihet re nje stimulim i sistemit nervor qendror, qe me pas pasohet me depresione te tij. Stimulimi karakterizohet me eufori, hipernxitshmeri, shfrenim, rritje te sensit te mjeshterise, dhe si edhe rritje te respektit per veten. Perdorimi i zgjatur dhe dozat e larta mund te shkaktojne axhitim psikomotor, hipervigjilence dhe psikoze deluzionale tranzitore, te ngjashme me skizofrenine paranoide. Duke qene se intoksikimi eshte mjaft perforcues, perdorimi i kokaines mund te çoje ne formimin e ndjenjes se kenaqesise, e cila perfundon me mbidozim. Ky i fundit shkakton takikardi, acidoze respiratore, konvulsione te tipit grand-mal dhe arrest respirator ose kardiak.
247

edits