Ndryshimi mes inspektimeve të "Ymer Agë Ulqini (këngë)"

drejtshkrim
v
(drejtshkrim)
'''Ymer Agë Ulqini''' apo '''AGAAga IMERIImeri''' është një [[kënga popullore|këngë]] [[popullore]] në të cilën përshkruhen vetit e popullsisë vendase të rrethirrethitUlqinit[[Ulqini]]t. Në qendër të këngës gjendet besa dhe kuptimi i saj në frymën shqiptare. Në këngë i këndohet personazhit të quajtur Imer, një agallarë i cili merrëmerr pjesë në luftë dhe pas disa dështimeve ai zihet robërob. MirpoMirëpo kjo i kushtonte atij,; aiImeri i kishte dhënë besenbesën gruas së tij që do të kthehej brenda tri viteve ose në të kundërtenkundërtën ajo kishte përlqiminpëlqimin e tij që brenda tri ditëve pas kalimit të besës të martohej me dikë tjetertjetër. Aga Imeri e bindë të bijën e mbretit dhe i jepë asaj besën se nëse e lëshojin që të zgjidhte problemet familjare për të cilat e kishte njoftuar një i burgosur, ai do të kthehej përsëri. Në ditën ë kthehet në vendlindje ai takonë rrugës dasmorët që përcillnin një nuse (gruan e Aga Imerit) dhe aty ai i bindë dasmorët se kishte të drejtë ta mbante nusen pasi që ajo ishte gruaja e tij. Pasi që Aga Imeri zgjedhë problemet familjare ai kthehet në burgun e mbretit për të vuajtur dënimin e tij, mirpo mbreti i befasuar se si ai kishte mbajtur besën e shqiparit e lejonë atë nga burgu, kështu ai kalon jetën e tij me bashkëshorten diku n [[Ulqini|Ulqin]].
 
Aga Imeri i jep besën bijës së mbretit që nëse e lirojnë të zgjidhë problemet familjare, për të cilat e kishte njoftuar një i burgosur, ai do të kthehej përsëri. Në ditën e kthimit në vendlindje Imeri takon rrugës dasmorët që përcillnin gruan e tij për nuse me ç’rast ai i bindë dasmorët se kishte të drejtë ta mbante nusen pasi që ajo ishte gruaja e tij. Kur Aga Imeri zgjedhë problemet familjare, kthehet në burgun e mbretit për ta vazhduar dënimin. Mirëpo mbreti i befasuar me besnikërinë e Imerit, e liron atë nga burgu dhe ai kthehet në vendlindje te nusja e tij.
Në qender të këngës gjendet besa dhe kuptimi i saj në frymen shqiptare.
 
==Shiko dhe këtë==