Ndryshimi mes inspektimeve të "UFO"

67 bytes added ,  12 vjet më parë
v
 
[[Figura:UFO-Meersburg.jpg|thumb|250px|Një UFO mbi Meersburg, [[Gjermania|Gjermani]].]]
'''UFO''' ([[sqt.]] '''OFP''') është akronim për '''U'''nidentified '''F'''lying '''O'''bject, që në [[shqip]] do te thotethotë '''objektObjekt fluturuesFluturues i paindentifikuarPaindentifikuar''' ('''OFP'''). Termi UFO perfshinpërfshin çdo objekt fluturues te cilin shkencetaretshkencëtarët nuk kanekanë arritur ta indentifikojneindentifikojnë. Ne shumeshumë raste është berebërë fjalefjalë vetemvetëm për dukuri siç janejanë: reniarënia e yjeve, [[kometa]]t, ose dukuri te tjera natyrore, sinjalet e te cilave janë kapur keq nga satelitetsatelitët për tut'u quajtur me pas UFO.
 
Me UFO perfshijmepërfshijmë çdo objekt ose krijesekrijesë te çuditshme fluturuese por qe siç e shpejguamshpjeguam me sipër termi perfshinpërfshin pamundesinepamundësinë për ti indentifikuar dhe jo për ti perjashtuarpërjashtuar nga fakti qe mund te jenejenë dheedhe diçka tokesoretokësore. FjaletFjalët UFO dhe jashtëtokësorë nuk janë i njejti koncept. USO (Underwater Submerged Objects). Disiplina e studimit te tyre quhet ufologji dhe cilesohetcilësohet si pseudoshkencepseudoshkencë.
 
ShumeShumë fotografi ose vezhgimevëzhgime, te cilesuaracilësuara si UFO, janë marremarrë nga njereznjerëz te ndryshemndryshëm por edhe nga satelitetsatelitët ushtarake. Materialet janë video, fotografi por edhe deshmidëshmi mbi rrembimerrëmbime te mundshme. Nuk ka ndeshur rrallerrallë qe ne mes tyre te keteketë pasur edhe falso. Ne dhjetor te 2005, njenjë video e cuditshmeçuditshme e regjistruar nga ufologu amator, Pietro Bibolini u publikua ne internet nga burime anonime (te panjohura), dhe hapi serish debatin mbi UFO-t. Për shume njerez keto filmime ishin prova e pamohueshme e ekzistencesekzistencës se UFO-ve.
 
== Historia ==
247

edits