Dallime mes rishikimeve të "Gjeografia e Holandës"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
v
{{KUFHOL}}
'''[[Holanda]]''' ndodhet në pjesën perëndimore të [[Evropë]]s, me dalje në detin Veriorë, në mes të Belgjikës dhe Gjermanisë. Sipërfaqja e përgjithshme e Holandës është 131,940 km<sup>2<sup>, shtrihet rreth koordinatave gjeografike 52 30 '''V''', 5 45 '''L''' dhe 33,883 km <sup>2<sup> të kësaj sipërfaqeje janë tokë ndërsa 7,643 km <sup>2<sup> ujë.
'''[[Holanda]]''' ndodhet në pjesën perëdimore të [[Evropë]]s.
 
{{gjeo-cung}}
Vija bregdetare e Greqisë është 451 km e gjatë ndërsa kufiri tokësorë është 1,027 km që e ndajnë atë nga [[Belgjika]] (450 km) dhe [[Gjermania]] (577 km)
 
Klima e Holandës është e butë me verë të freskët deri të ftohtë dhe dimër të butë.
 
Pjesa më e madhe e relievit është terren i rrafshët dhe i ulët në juglindje gjenden disa male. Pika më e ultë e relievit gjendet në nivelin e detit në vendin e quajtur Cuidplaspolder (''[[Gjuha Holandeze|hol]].:Zuidplaspolder'') (-7m) dhe ajo më e larta në lartësi mbidetare prej 322 metrave në vendin e quajtur Valserberg (''[[Gjuha Holandeze|hol]].:Vaalserberg'').
 
Si pasurit natyrore të këtij vendi llogariten: [[gazi natyrorë]], derivate të [[nafta|naftës]], [[kripa]], [[rëra|zalli]] si dhe [[toka e punueshme]]. <!--natural gas, petroleum, peat, limestone, salt, sand and gravel, arable land-->
{{evropa-gjeo-cung}}
{{evropa-gjeo}}
 
 
[[Category:Gjeografia e shteteve|Holand]] [[Category:Holand]]