Ndryshimi mes inspektimeve të "Selver Kryeziu"

2.069 bytes added ,  11 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
v (Përdoruesi diskutim:Karikaturisti u zhvendos tek Selver Bajram Kryeziu. Arsyja: Dëshmor i Kombit)
Selver Kryeziu u lind në Roganë (ish Rogaçicë) me 5 nëntor 1969 , shkoll¨sn fillore dhe gjimnazin i kreu në vendlindje, në këtë periudhë pas kryerjes se gjimnazit merr ftesën për shërbim ushtarak në Armatën e Jugoslave, në pamundësi dhe mungesë për t’u larguar jasht vendit, pranon ftesën dhe me 24 Dhjetor 1990 merr rrugën për në Shibenik të Kroacisë.
Pas 9 muajsh shërbim, nisë edhe konflikti ushtarak në mes Kroacisë dhe Jugoslavisë fashiste me çrast Selver Kryeziu mbetet në sherbim dhe Front të luftës ku edhe dotë plagoset në krahror, me ndihmën e një eprori boshnjak arrin që të desertoj dhe nën mbikqyrje të kryqit të kuq Kroat qëndroj plot dy muaj.
 
Përmes miqëve dhe familjarëve, merr rrugën për në Zvicër.
Në Zvicër, Selver Kryeziu qëndroj plot 9 vite.
Pas shpalljes së mobilizimit nga Shtabi i [[UÇK]]-së, Selver Kryeziu vendosi të kthehet në mbrojtje të atdhet
 
Me 2 Prill ishte caktuar dita e nisjes nga Berni i Zvicres për në Durres, me 4 Prill 99 Selver Kryeziu inkuardohet në front pa u stërvitur dhe se kjo ishte edhe dëshira e tij, u radhitë në Brigadën 138 që e komandonte Komandanti Rrustem Berisha, pas rënies së legjendës Agim ramadani, Brigada merr emrin e tij.
Që nga 4 prilli deri me 29 prill 1999, Selver Kryeziu ishte i pozicionuar në vijat e para të frontit, ishte 29 prilli i vitit 1999 dita kur dëshmori i Roganës,trimi i madh Selver Kryeziu lagu me gjak malet e Koshares , tek vendi i quajtur “Rrasa e Koshares”, gjaku i tij pikoj për të sjellur Lirinë e Kosovës nënë, ra për të mos vdekur kurr.
 
Varrimi i Dëshmorit Selver Kryeziu u bë në Bajram Curr të Shqipërisë ndërsa rivarrimi me nderime të larta ushtarake u bë në varezat e dëshmorëve në [[Koshare]] bashk me 127 dëshmorë.
Sot Emrin e Selver Kryeziut e mban Shtëpia e Kultures në Roganë, me një vetkontribut të fshatarëve të Roganës iu është ngritur edhe lapidari në Katushnicë ku qëndron bashk me bashkëvendasin e tij Dëshmorin e Kombit Emin Kryeziu.
535

edits