Ndryshimi mes inspektimeve të "Dioksidi i karbonit"

ska përmbledhje të redaktimeve
 
== Komponimi ==
Formula kimike e dioksidit të karbonit është '''CO<sub>2</sub>''', që nënkupton përbërjen e këtij komponimi nga dy atome [[Oksigjeni|oksigjen]] dhe një atom [[karboni|karbon]].Dioksidi i karbonit ne kushte te caktuara ngurtesohet ne form te akullit i cili quhet akulli i thate.Akulli i thate perdoret per ruajtjen e gjerave ushqimore.Dioksidi i karbonit tretet ne uje duke formuar acidin karbonik H2CO3 kyeshte eshte nje acid i dobet dhe nuk eshte i qendrueshem ne gjendje te lire prandaj menjehere zberthehet ne oksidin e karbonit dhe ne uje.Ky eshe reaksioni: H2CO3---CO2+H2O
 
 
 
== Referenca ==
{{ref}}
 
== Lidhje të jashtme ==
 
{{kimi-cung}}
Anonymous user