Ndryshimi mes inspektimeve të "Gjeografia e Shteteve të Bashkuara të Amerikës"

Edhe reshjet kanë shpërndarje jo të barabartë. Ato pakësohen nga lindja kah veriu.
 
== ujratUjërat==
Rrjetin hidrografik në SHBA e përbëjnë lumenjtë dhe liqenet. SHBA-të kanë rrjet mjaft të dendur dhe të pasur ujor. Lumenjtë më të mëdhenjë janë Misisipi, njëherit është lumi më i gjatë në kontinentin amerikan dhe në botë, me degët Misuri, Ohajo, Arkanzas etj. Mandej Shën Lorensi, koloradoKolorado dhe Kolumbia.
 
Pasuri e madhe ujore në SHBA janë edhe liqenet. zonën kufitare me Kanadanë shtrihen disa liqene të mëdha.
 
{{gjeo-cung}}