Dallime mes rishikimeve të "Dragon Ball Z"

220 bytes removed ,  12 vjet më parë
v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
[[Figura:250px-Dragonballz.jpg|thumb|]]
'''Dragon Ball Z''' është vazhdimi i serialit "[[Dragon Ball]]" e shkruar dhe [[animimi]] nga [[Akira Toriyama]].
 
[[Dragon Ball Af]]
 
== Dragon Ball Z Saga e Sajanëve ==
== Saga e Bardock ==
Friza e kishte dërguar bardock dhe shokët e tij në një planet me alien, aty ishte hëna e plotë dhe ata u shendrruan ne ozaru. Pastaj i mbytën te gjithë Alienët, kishte mbetur vetëm një alien i plagosur ai e goditi fortë Bardock dhe e bëri qe ta shoh të ardhmen ndersa një nga shokët e Bardock e vrau Alienin dhe nga goditja qe i bëri Alieni, Bardock u shtri për tokë ata e cuan në spital për ta kuruar. Shokët e Bardock shkuan në një planet tjetër që i kishte dërguar Friza. Kishte lindur edhe fëmija i Bardock i cili quhej Kakarot. Shokët e Bardock ishin lenduar keq nga Dodoria i cili është një Alien që i zbaton urdhrat e Frizes. Kur Bardock erdhi në atë planet pa vetëm një shokë të tij i cili ishte gati të vdiste ai i tregoj se Friza ka per ta shkatërruar planetin Vexhita. Dodoria edhe atë e lendoi shumë keq, Bardock shkoj ne planetin Vexhita për ti njoftuar Sajanët e tjerë qe Friza i kishte tradhëtuar dhe do ta shkatërronte planetin Vexhita kur Bardock iu tha Sajanëve të tjerë ata qeshën shumë me të. Bardock shkoi për ta vrarë Frizën,ai e përdori një bomb enegjije por Friza e përdori një tjetër bomb energjije më të fortë se bardock, dhe Friza e shkatërroi planetin vexhita por kishin mbetur edhe katër Sajanë Vexhita Raditzi Goku dhe Napa Gokun e kishin quajtur ne tokë kur ai u rrit tre Sajanët e tjerë shkuan në tokë për ta vrarë Gokun. Raditzi tha se është vëllai i Gokut, Raditzi ia rrëmbeu djalin e tij Gohanin, ai i thote Gokut qe nëse do ta shoh prap djalin e tij duhet që ti vras 100 njerërz ndërsa Pikolo e përdor një rreze shumë të fortë qe e vret edhe Gokun edhe Raditzin. Kur Goku ringjallet me sferat e dragoit ndeshet me Napën dhe me Vexhitën duke e përdorur grushtin e mbretit kai (kaioken), Vexhita shëndrrohet ne oozaru dhe gati e vrau Gokun sepse fuqitë e tij ishin dhjetë fishuar por jaxhirube ia pretë bishtin me shpatë dhe Vexhita prap bëhet normal, ndeshet me Gohanin dhe Goku e kishte bërë bombën ki dhe ia kishte lënë Krulinit qe ta përdorte që te vras Vexhitën, Krulini e godet po Vexhita e mënjanon për të shpëtuar por Gohani e ndalon dhe ia gjuan Vexhitës. Ata menduan që Vexhita kishte vdekur,dhe gati i vrau të gjithë edhe pse ishte shum i dobët por Gohanit iu kishte rritur bishti dhe u shëndrrua në oozaru ai donte ta vriste Vexhitën por Vexhita ia preu bishtin, Gohani e kishte lënduar keq Vexhitën dhe smund të lëviste ai e thirri anien e tij Krulini bëhet gati ta vrasë po Goku i thote që ta lërë të shkojë sepse do ta mundte herën tjetër, Vexhita duke shkuar me anijen e tij thotë se nuk do të ketë herë të dytë.
 
(Nga Genc Shaqiri)
 
== Saga e Turles ==
Turles është një Sajan, ai me shokët e tij shkojnë në Planetin Tokë ata e bëjnë një bimë që për një minut rritet dhe iu jep fuqi shumë të madhe, luftetaret Z e marin vesh sepse Turles dhe shoket e tij bëjnë gjëra të këqia dhe Goku lufton me Turles. Turles merr Gohanin dhe ia drejton sytë në hënë për tu bërë oozaru pastaj Turles e shkatërron hënën që mos te ktheht në njeri.Gohani gati shkatërron gjithqka por Goku vjen ne kohë duke vrapuar dhe e pers bishtin e Gohanit dhe Gohani bëhet prap njeri. Luftetaret Z luftojne me shokët e Turles dhe pas nje kohe ata fitojne duke i mundur shoket e Turles.Goku duke luftuar me Turles, Turles me radar mat fuqit e Gokut dhe del qe Goku eshte me i fuqishem se ai. Turles e merr frutin e bimes qe e kishte bërë dhe e kafshon, pasi qe e kafshon fuqite e tij bëhen shumë shumë herë më të medhaja se fuqitë e Gokut edhe duke e perdurur Goku grushtin e mbretit kai (KAIOKEN) përsëri Turles është shumë herë me i fortë. Turles me fuqit e tij e shtrin për tokë Gokun dhe e gjuan me bomba energjije.Goku ngrihet ne këmbë dhe e perdor një bombën ki (SPIRIT BOMB) por edhe Turles vepron ashtu por Turles e ka bombën e energjise me te madhe se sa Goku dhe e mënjanon. Goku shkon afër Turles dhe e perdor bombën ki edhe një herë Turles e bën një bomb energjije por Goku e ka shumë shumë herë më të fortë pastaj e mund Sajanin Turles.
 
(Nga Genc Shaqiri)
 
== Saga e Tranksit ==
Goku vdiq nga një sëmundje e keqe dhe Androidi 17 dhe 18 e vranë Jançe, Tienshinhanin, Jaxhiruben, princin e sajanëve Vexhitën, Pikolon dhe Krulinin vetëm Gohani dhe Tranks kishin mbetur gjallë. Gohani u bë një Super Sajan ndërsa tranksi ishte rritur, Gohani dhe Tranksi shkuan që të luftonin me Androidët por as Gohani me Tranksin nuk fitun as Androidët. Gohani e stërviste Tranksin që të bëhej një Suepr Sajan nuk mundte. Herën e dytë Gohani dhe Tranksi u lënduan nga Androidët kishte mbetur vetëm një farë senzu dhe Gohani ia dha Tranksit, Tranksi e qoi ne shtëpi dhe kur u shëru Goahni filluan prap stërvitjen po Tranksi parp nuk kishte aq zemërim që të bëhej një Super Sajan. Gjatë stërvitjes Androidët përsëri kishin filluar të shkatërronin Tranksi donte të shkonte edhe ai me Gohanin, po Gohani e goditi në qafë dhe Tranksi u rrëzu në tokë. Kur Gohani shkojë të luftoj Androidët e vranë kur e pa Tranksi zemërimi i tij u bë shumë i madhë dhe u shëndrrua ne Super Sajan. Pas tre vjetësh Bulma e kishte ndërtuar një makinë kohe për të shkuar Tranksi në të shkuarën qe ti tregojë Gokut që do të ketë një sëmundje dhe do të vdes edhe që do të vinë 2 Android shumë të fortë dhe do të munden të gjithë luftëtarët Z i tha se kjo do të bëhet pas 3 vitesh. pas 3 vitesh luftun me dy Android po me Android të gabuar Tranksi iu tregoi se Androidët janë një djalë dhe një vajzë njëri quhej Android 17 dhe tjetri 18. Të gjithë luftunan po s'mundën të fitonin shkuan në makinën e kohës që 1 vit brenda është sa një ditë jasht ishte edhe një bërbindësh icili quhej Cell ai e thithi Androidin 17 dhe 18 pstaj u bë shumë i fuqishëm, Vexhita luftoi por humbi. Tranksi u zemërua shumë dhe u bë ultra Tranks. Gohani i të shkuarës ishte bërë Super Sajan 2 dhe e mundi Cellin Tranksi shkoi prap në të ardhmën dhe e mundi Androidin 17 dhe Androidin 18 aty doli edhe Cell i të ardhmes po Tranksi ishte bërë aq i fortë sa që e mundi edhe Cellin
 
(Nga Genc Shaqiri)
 
== Saga e Sajanëve ==
Në planetin Vexhita Sajanët ishin të komanduar nga mbreti Friza ndërsa mbreti i Sajanëve ishte mbreti Vexhita. Mbreti Vexhita kishte edhe një djalë me emrin princi i Sajanëve Vexhita. Princi Vexhita shkatërron 6-7 Saibaman në mënyrë mizore sepse ai ishte një Sajan shum i fortë. Kishte lindur edhe Kakaroti djali i Bardock. Mbreti Vexhita me Sajanët e tjerë shkuan që ta vrisnin Frizën por Friza mberin Vexhita e vrau me një goditje. Friza po e shkatërronte planetin Vexhita. Bardock po e shihte të ardhmen dhe e mori vesh për Frizën që do ta shkatërronte planetin Vexhita (planeti i sajanëve). Bardock erdhi ta mundte Frizën, Bardock e përdori një bomb por nuk shkoi drejt Frizës po te bomba e Frizës, Friza e shkatërroi planetin Vexhita bashk me Bardock. Kakarotin e quan me anije kozmike në Tokë e gjeti një plak dhe e quajti Goku. Friza nuk e vrau princin Vexhita, Turles, Raditzin, Gokun, Napën, Broly Tarbëll dhe Paragas. Raditz vëllau i Gokut shkoi dhe ia mori Gohanin i tha se duhet që ti vras 100 njerëz për t'ia kithyer djalin e tij. Pikolo e perdori një rreze të fortë dhe e vrau Raditzin bashk me Gokun. Gokun e ringjallen me sferat e dragoit sepse në Tokë kishte ardhur Vexhita dhe Napa. Napa e vrau Jançen, tienshinin, Çatsun dhe Pikolon Vexhita e vrau Napën sepse kur u ndesh me Gokun, Goku gati e vrau . Pastaj u ndesh Vexhita dhe Goku, Goku e pa se Vexhita është shumë i fortë dhe e përdoti grushtin e mbretit kai (kaioken) 3. Vexhita e përdori një teknik dhe quante bomba e shpejt, Goku e përdori grushtin e mberetit kai 4 dhe përdori teknikën kamehameha me kamehameha e lëndoi pak. Vexhita pastaj u bë një oozaru dhe fuqitë e tij u 10 fishuan. Vexhita gati e vrau Gokun, Goku s'mund të lëvizte pastaj erdhi Krulini, Gohani dhe Jaxhirube. jaxhirune ia preu bishtin Vexhitës dhe u bë njeri. Bombën ki (spirit bomb) që e kishte bërë Goku ia dha Krulinit. Krulini s'mund ta qellonte në shenjë, por ia drejtoi Gohani. Ata menduan që Vexhita e kishte vdekur por edhe me fuqitë që i kishin mbetur donte ti shkatërronte, Gohanit po i rritek bishti Vexhita donte ta ndalonte që të bëhej oozaru por s'mundi. Gohani e sulmoi Vexhitën pastaj Vexhita ia preu bishtin. Kur po bëhej Gohani njeri ishte ende i madh dhe ra mbi trupin e Vexhitës dhe Vexhita s'mund të lëviste por e thirri anijen e tij . Krulini kishte mundësi që ta vriste por Goku i tha mos ta vras sepse do ta mund herë tjetër, duke ikur Vexhita me anijen e tij tha se nuk do të ketë herë të dytë.
 
(Nga Genc Shaqiri)
 
== Ozaru ==
Të gjithë Sajanët që kanë një bisht transformohen në ozaru në një majmun të madhë. Por Sajanët mund të transformohen vetëm me hënë të plotë. Vetëm princi i Sajanëve Vexhita mund të transformohet në ozaru pa hënë të plotë sepse Vexhita e krijon vetë hënën. Sajanët kur transformohen në ozaru iu 10 fishohet fuqia, Goku edhe me Grushtin e mbretit Kai të nivelit 5 nuk mund ta mund një ozaru sikurse ne Dragon ball Z kur Vexhita transformohet në ozaru.
 
(Nga Genc Shaqiri)
 
=== Princi Vexhita ===
Princi Vexhita në Dragon ball Z kur ishte një fëmijë ishte shumë i fuqishëm, Vexhita shkatërron 6-7 Saibamen në mënyrë mizore. Mbreti Vexhita babai i princit Vexhita është mbreti i racës së sajanëve. Por ai dhe Princi Vexhita ishin nën komandën e një pushtuesi me emrin Mbretit Friza. Friza e vrau Mbretin Vexhita dhe shkatërroi planetin e sajanëve - Planetin Vexhita. Friza vrau të gjithë sajanët përveç: Raditz, Napa, Vexhita, Goku, Turles, Paragas, Broly, dhe Tarbëll. Friza i mbajti Napën, Raditz dhe Vexhitën gjallë që të shkatërronte më shumë planete ndërsa Goku shpëtoi sepse ishte dërguar në Tokë. Vexhita i referohet vetës si "Princi i Sajanëve", dhe krenohet vërtet për këtë titull. Ai mund të shëndrrohet në ozaru dhe është i vetmi Sajan i cili mund të shëndrrohet në ozaru pa hënë sepse mund ta krijoj vetë hënën dhe është më i fuqishmi i të gjithë Sajanëve përveç Gokut, sepse Goku mund të shëndrrohet në një nivel Super Sajani më të lartë se i Vexhitës.
(Nga Genc Shaqiri)
 
== Histori e Gokut ==
Kakaroti ishte nje fëmijë dhe babai i tij ishte një Sajan, kur Friza mori vendim që ta shkaterronte planetin Vexhita atëher Kakaroti u largu me një anije kozmike dhe erdhi ne Tokë. Pastaj gjyshi i Kakarotit vendosi qe tia lërë emrin Goku.Goku me gjyshin e ti duke ecur ra me nje gryk dhe ne kokë i dha një dëmtim Goku u rrit dhe shkoi në artet marciale u ndesh me Tienshinhan me Jançe dhe Çatsu Goku luftoi dhe me ushtrinë e shiritit të kuq i cili udhheqej nga dr.Gero. Goku i mundi po mbeti gjall dr.Gero pastaj Goku u ndesh me Vexhiten. Vexhita u be nje oozaru dhe Goku e mundi ndersa Krulinit iu dha mundësia për ta mbytur por Goku i tha mos.Vexhita duke ikur tha se nuk do të ketë një herë të dytë. Goku ndesh me mbretin Friza, nga zemërimi që Friza e kishte vrarë Krulinin u be nje Super Sajan dhe e mundi Frizën.
 
Punoi Driton Brava
 
== Saga e Gokut ==
Goku ishte nje djalosh i forte sajan ai edhe pse u rrit pa familje mori kulturen.Goku kur u rrit krijoj familjen e tij Gruan Kikin,Djalin e tij Gohani. Goku i qoi Bulmen,Gohanin,Krulin per ti gjetur sferat e dragoit ne palnetin Namek Atje ishte Mbreti Friza i cili donte ti merte sferat e dragoit dhe të bëhej i pavdekshem por atje ishte edhe Vexhia i cili kishte te njeten deshir te behej i pavdekshem Bulma,Krulinin dhe Gohani i pan Friza kerkoi FSG Goku erdhi tamam ne kohë ai mundi Rikumin,Bten,Janqe dhe ne fund Ginju.Goku pas terbimit te tij që Friza e vrau Krulinin dhe u bë një Super Sajan.
 
Punoi Driton Brava
 
== Saga e Sajaneve ==
Mbreti i sajaneve quuhej Mbreti Vexhita Mbreti Vexhita u martua dhe e bëri një djal dhe ja la emrin Vexhita si emrin e tij Vexhita djali iMbretit të sajaneve u bë një Princ Sajanët ishte dhe Babai i Gokut Bardock Princi Vexhita u kthye në urdhrat e Mbretit më të ligë Mbretit Friza Friza e urdhëroj Vexhitën te shkonte në Planetin e Delifinave Vexhita e kryu punen per tre ditë nd%rsa kur u kthye Zarbo një njeri që i bindet urdhrave të frizëz tha se unë do ta kryeja për tre ditë Sajanët u kthyen në oozaro.Friza mori vendim që ta shkatrronte Planetin Vexhita Bardock doli para Frizes dhe gjuajti nje bomb ndësa bomba nuk shkoi te friza po te bomba e Frizes dhe bomba e Frizes u rrit dhe e shkatrroi ndërsa Goku shkoi ne tokë dhe e erdhi Friza Vexhiten Friza e vrau por më në fund Goku erdhi dhe Vexhita i tregoi se e kishte vrar Babain e tij dhe timin Goku u tërbua dhe u bë një Super Sajan e mundi Frizën.
(Punoi Driton Brava)
 
== Saga e Gotenit dhe Tranksit ==
Goku ishte larguar ndërsa Gokut i lind një djal dhe e vën emrin Goten Goteni ishte një djalosh i fort ai nuk dinte të fluturonte ndërsaa vllau i tij Gohani çdo ditë e ushtronte dhe u mësua Goku kur u kthy nga Bota e Përtejme e pa Gotenin e pyeti Kikin kush është ky është Goteni djali yt ata u takuan ne artet marciale.Goten dhe djali i Vexhites Tranksi moren pjes ne artet marciale të fëmijëve dhe ata dy mbeten në fund Goteni u bë një super sajan kur e poa gohani u qudit Tranksi e mundi Gotenin.Goten dhe djali i Vexhites Tranksi moren pjes ne artet marciale të fëmijëve dhe ata dy mbeten në fund Goteni u bë një super sajan kur e poa gohani u qudit Tranksi e mundi Gotenin.
Tranksi u ndesh edhe me z.Satan dhe vetëm me një grusht të fuqishëm e doli prej arene Goteni dhe Tranksi morën pjesë edhe në artet marciale të mëdhenjeve ata dy u maskuan si njeriu i maskuar dhe edhe aty shkuan në finale por Androiti 18 i zbuloj ata dhen u larguan nga arena.
 
(Driton Brava)
 
== Saga e Frizës ==
24.783

edits