Ndryshimi mes inspektimeve të "Albanidet"

32 bytes added ,  11 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
v (Faqe e re: '''Albanidet''' përfaqësojnë strukturat gjeologjike që shtrihen në territorin e Republikës së Shqipërisë. Ato shtrihen midis Dinarideve dhe Helenideve. Albanidet janë nj…)
 
'''Albanidet''' përfaqësojnë strukturat gjeologjike që shtrihen në territorin e Republikës së [[Shqipërisë]]. Ato shtrihen midis [[Dinarideve]] dhe [[Helenideve]]. Albanidet janë një trevë e Brezit të Rrudhosur Alpin Mesdhetar e pasur me minerale të dobishme xeherore, jo xeherore dhe lëndë energjetike.<ref name=ShGjSh>[[Shërbimi Gjeologjik Shqiptar]], [[Alfred Frashëri]] në [http://www.gsa.gov.al/botimet/buletini1-2006.pdf Buletini 1-2006]</ref>.
 
Albanidet i karakterizojnë dy treva paleogjeografike të mëdha, Albanidet e jashtme dhe Albanidet e brendshme. Albanidet e brendshme karakterizohen nga prania e brezit ofiolitik madhor. Strukturat gjeologjike të Albanideve janë asimetrike, me anim tektonik nga perëndimi, por takohen edhe struktura të shtrira e të përmbysura dhe të komplikuara me shkëputje në krahët perëndimorë<ref name=ShGjSh/>.
struktura të shtrira e të përmbysura dhe të komplikuara me shkëputje në krahët perëndimorë.<ref name=ShGjSh/>
 
==Burimi i të dhënave==
<references/>
 
===Literatur===
===Literaturë===
<small>
* ATLASI I SHQIPËRISË (2003) - Shtëpia Botuese ALBES, Tiranë, Prishtinë, Tetovë.
* PREMTI I., FRASHËRI A., BIÇOKU T. (2000) - Na llogaritni edhe ne. Gazeta Republika, e dielë 7 dhjetor.
</small>
 
[[Kategoria:Gjeologji]]
10.357

edits