Dallime mes rishikimeve të "Dobroshti"

985 bytes removed ,  13 vjet më parë
[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
vNo edit summary
Me ndihmën e IOM-it para disa viteve është ndërtuar edhe fusha sportive në qendër të fshatit. Vite me rradhë në Dobrosht ka funksionuar vetëm një klub fudbolli i njohur si "Slloga", klub në të cilin të drejtë eksluzive për udhëheqje kanë pasur maqedonasit dhe ndonjë shqiptar. Ky ishte qëllimi kryesorë që shumë aktivistë dhe dashamirë të sportit gjatë vitit 1998 të riorganizohen dhe klubit në fjalë t'ia ndërojnë emrin nga KF "Slloga" në KF "Dobrosht 98", ku shumica dërmuese e udhëheqësisë ishin shqiptarë. Ambiciet e klubit ishin të mëdha, por kuvendi i 25 dhjetorit-1998 në LF të Tetovës ishte i kobshëm për shumë klube shqiptare dhe prej atëherë ky klub ka ngrirë aktivitetet e veta. Në sezonin e ardhshëm klubi përsëri do të riaktivizohet. KF "Dobroshti 98" ka kushte optimale për garim të suksesshëm, kur dihet se disponon me terren të fudbollit.<ref name=tetova.de/>
 
Dobrosht er kun Fra Tingbjerg De styrer hele Makedonien Og Har en meget stor mafia-bande
== Historia ==
Fshati Dobrosht në histograsfinë turko-osmane të shekulliut XV, daton prej 1453, ka pasur 48 familje, ndërsa më 1468 - 90 familje, por kjo nuk do të thotë se ky fshat nuk ka ekzistuar që më herët. Duhet gjurmuar se sipas shumë të dhënave historike në Dobrosht ka pasur 4 kisha dhe manastire të cilat kanë qenë në shërbim të popullatës shqiptare-katolike të asaj kohe, të cilat njëherë edhe dëshmojnë për lashtësinë dhe për vend varezat e ndryshme. Por, edhe në hapësirën tokësore është mjaft e pasur më vendemërtime siç janë: Te gjuri madh, Te mulliri (prej 5 mullinjëve sot punon vetëm njëri), Te Lamët, Te lugjat, Kah rrojna, Kraishtet, Silistrajcat, Te shenjat, Livadhet e popit, Pefçinat, Druni i madh e shumë mikro-vendemërtime që janë në interes të shënohen ngase ende mund të gjenden në gojëdhënat e banorëve të Dobroshtit. Në Luftën e Dytë Botërore, nga ky fshat janë vrarë 33 burra dhe 38 burra të tjerë janë pushkatuar nga uniforma partizano-sllave-komuniste.<ref name=tetova.de/>
 
==Politika==
Anonymous user