Dallime mes rishikimeve të "Wikipedia:Përpunim tekstesh"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
__NOEDITSECTION__
Egzon Kuqi (born on 15.03.1991 Gjakova)is an Albanian footballer.A midfielder 160 talk and 53 kg,he plays for the Albanian National Football Team u-19 and for Valerenga of Norway where he is the team captain at the club level.He holds Albanian,Norsk and English citizenship
Kjo faqe shpjegon se si ti me anën e sintaksave të mund të krijosh mbishkrime, lista dhe të bësh formatimin e pjesëve të tekstit. Me anën e mbishkrimeve mund të krijohet automatikisht [[Wikipedia:Mbishkrime dhe indeksi i përmbajtjes |indeksi i përmbajtjes]].
 
{| border="1" cellpadding="2" cellspacing="0"
!Si do të shfaqet
!Si duhet ta shkruash
|-
|
''e pjerrët''<br />
'''e trashë'''<br />
'''''e pjerrët dhe e trashë'''''<br />
<br />
Mundohu të evitosh dallimin e shumëfishtë si kjo e sipërmja e pjerrët dhe e trashë.
| style="background:#EEEEEE;" | <pre><nowiki>''e pjerrët''
'''e trashë'''
'''''e pjerrët dhe e trashë'''''
</nowiki></pre>
<small>(Kjo në kllapa ( ' ) është shenja për [[Wikipedia:Gradë|gradë-minuta]] ose [[Wikipedia:Këmbë (Njësitë matëse)|këmbë (njësi matëse)]]. Ajo nuk është as [[Wikipedia:Thonjëza|thonjëz]], dhe as [[Wikipedia:Apostrofi|apostrof]].)</small>
|-
|
Ti mund ti vësh fjalëve vizë në mes <del>vizë në mes</del>,<br />
<u>ti nënvizosh</u> dhe <br /> dhe ti shkruash
<small>me të vogël</small> ose <br/>
<big>me të madhe</big>.
| style="background:#EEEEEE;" |
<pre><nowiki>Ti mund ti vësh fjalëve vizë në mes <del>vizë ne mes</del>,
<u>ti nënvizosh</u> dhe ti shkruash
<small>me të vogël</small> ose
<big>me të madhe</big>.</nowiki></pre>
|-
|
 
== Kryeartikull ==
=== Artikull ===
==== Nënartikull ====
Duhet te kesh parasysh, që ti duhet të ruash strukturën llogjike të artikullit, dmth. që të gjithë artikujt të jenë me të vërtetë një temë nënrenditëse e temave përmbledhëse të kryeartikullit.
| style="background:#EEEEEE;" |
<pre><nowiki>
== Kryeartikull ==
=== Artikull ===
==== Nënartikull ====
</nowiki></pre>
|-
| Injorohet një kryerresht i vetëm
 
por prej një rreshti bosh krijohet një kryerresht i ri.
 
Një kryerresht bëhet i detyrueshëm me anë të <br />
| style="background:#EEEEEE;" |
<pre><nowiki>Injorohet një kryerresht i vetëm
 
por prej një rreshti bosh krijohet një kryerresht i ri.
 
Një kryerresht bëhet i detyrueshëm me anë të <br />
</nowiki></pre>
|-
|
* Listat janë praktike:
** ato përkujdesen për strukturën
** ato duken të pastra
*** dhe ato mund të nënrendohen
* Shenja e listës (*) duhet të vihet në fillim të rreshtit
| style="background:#EEEEEE;" |
<pre><nowiki>
* Listat janë praktike:
** ato përkujdesen për strukturën
** ato duken të pastra
*** dhe ato mund të nënrendohen
* Shenja e listës (ylli) duhet të vihet në fillim të rreshtit
</nowiki></pre>
 
<!-- Kategorizim dhe ndëruiki-->
[[Category:Wikipedia|Artikuj]]
1

edit