Dallime mes rishikimeve të "Universiteti i Vlorës "Ismail Qemali""

ska përmbledhje të redaktimeve
[redaktim i pashqyrtuar][Redaktim i kontrolluar]
No edit summary
[[Universiteti i Vlores]] '''Universiteti i Vlores''' u krijua ne [[1994]] si Universitet Teknologjik i VloresVlorës. Sot ka rreth 15 000 studente ne programe te ndryshme me dhe pa shkeputjeshkëputje nga puna. Eshte Është universiteti i dyte perpër nga madhesiamadhësia ne ShqiperiShqipëri.
{{bashkoji|Universiteti i Vlorës|Universiteti i Vlorës}}
 
UV ndodhet ne sheshin Pavarsia te SkelesSkelës. Programet e reja dhe vizioni i ri e bejne UV universitetin me te mire ne ShqiperiShqipëri dhe njenjë nga me te miretmirët e Ballkanit ne fushat e shkencave dhe teknollogjiseteknologjisë. Universiteti i VloresVlorës synon te behet njenjë universitet me karakter nderkombetarndërkombëtare dhe i cilesise se pare ne familjen e universiteteve Europiane[[Evropa|Evropiane]].
[[Universiteti i Vlores]] Universiteti i Vlores u krijua ne 1994 si Universitet Teknologjik i Vlores. Sot ka rreth 15 000 studente ne programe te ndryshme me dhe pa shkeputje nga puna. Eshte universiteti i dyte per nga madhesia ne Shqiperi.
 
UV ndodhet ne sheshin Pavarsia te Skeles. Programet e reja dhe vizioni i ri e bejne UV universitetin me te mire ne Shqiperi dhe nje nga me te miret e Ballkanit ne fushat e shkencave dhe teknollogjise. Universiteti i Vlores synon te behet nje universitet me karakter nderkombetar dhe i cilesise se pare ne familjen e universiteteve Europiane.
 
[[Figura:UV.jpg|right|350px]]
 
Faqja e internetit eshte [ {www.univlora.edu.al}është http://www.univlora.edu.al].
 
Universiteti i Vlores ka keto fakultete :
 
Fakulteti i Shkencave dhe InxhinieriseInxhinierisë
* Shkencat Komputerike dhe Inxhinieria Elektrike
* Matematika
* Inxhinieria Civile
* Inxhinieria mekanike dhe Navale
* Departamenti i Lundrimit
 
Fakulteti i Shkencave ShoqeroreShoqërore dhe Edukimit
* Departamenti i Formimit te Pergjithshem
* Departamenti i Edukimit dhe Pedagogjise
* Departamenti i Gjuheve te Huaja
 
Fakulteti i EkonomiseEkonomisë dhe Drejtesise
* Departamenti i Drejtesise
* Departamenti i Biznesit
* Departamenti i Turizemit
 
Fakulteti i Mjekesise
* Departamenti i InfermjeriseInfermierisë
 
Administrata e UV
10.357

edits