Dallime mes rishikimeve të "Frëngova"

130 bytes removed ,  12 vjet më parë
 
=== Mergimi ===
Frëngova gjendet në pjesën jugperëndimore të Strugës . Territori i këtij vendbanimi ngrihet deri në malin Jabllanicë , ku kufizohetkufi me Republikën e Shqipërisë Shqipërinë. Fshati është kodrinor , me një lartësi mbidetare prej 810 metra . Fshati ka shkollë fillore , një xhami , disa puntori të vogla dhe shitore .
 
Nga qyteti i Strugës ky fshat është larg 6 kilometra . Territori iështë këtijpyjor fshatime posedon pyje dhepak fushë për zhvillimin e bujqësis bujqësore, për këtë arsye një pjesë e banorëve të këtij lokaliteti merren me pylltari , bujqësi dhe blegtori si dhe, një pjespjesë e banorëve punojnë në punë të ndryshme në qytetin e Strugës . Gjithashtu nukNuk është i vogël numri i banorëve që punojnë dhe jetojnë përkohësisht jasht vendit . Banorët e këtij vendbanimi janë të gjithë shqiptarë .
 
Fshati Frëngovë ka 250 shtëpi dhe numëron 1300 banorë të gjithë shqiptarë. Fshati ka shkollën fillore ku mësimin janë duke e ndjekur 300 nxënës . Emri i këtij lokaliteti lidhet me emrin Frang që ka lidhje me emrin etnik frëng . Ky emër ka përhapje të gjërë në fjalorin antropnimistikantropnimik shqiptar , ku e ndeshim edhe si mbiemër të familjeve . Për gjurmët e hershme të këtij lokaliteti flasin toponimet dhe trashigimia kulturore e tij “ Kisha e Kadriut '' është kishë mesjetare , “ Tronja '' , “ Firishte '' e tj .
 
== Ekonomia ==