Ndryshimi mes inspektimeve të "Pankreasi"

16 bytes removed ,  11 vjet më parë
 
==Ndërtimi==
Pankreasi është një organ në formë pyke me gjatësi rreth 14-20 cm, gjerësi 4 cm (shpesh 1,5 - 2cm) dhe 65 - 80 g i rëndë (tek gratë peshon paklehtëpak) dhe, ka ngjyrë të kuqërremtë ose të përhirtëpërhitur kur është në fazën e veprimtarisë së dendur prodhuese. Gjendet në hapsirën e stomakut.
 
==Sëmundjet==