Ndryshimi mes inspektimeve të "Hafiz Ibrahim Dalliu"

ska përmbledhje të redaktimeve
'''Hafiz Ibrahim Dalliu''' (lindi më 1878), teologë, përkthyes, poet, publicist, mësues dhe aktivist shqiptar.
 
Hafiz Ibrahim Dalliu, lindi në një familje fetare. Si fëmijë u edukua në frymën fetare të familjes dhe duke ndjekur këtë rrugë vendosi të studionte në Stamboll. Gjatë këtyre studimeve, Ibrahimi në frymen islame u aktivizua për çështjen kombëtare shqiptare.