Ndryshimi mes inspektimeve të "Distrikti"

14 bytes added ,  11 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
'''Distrikti''' (nga lat. ang. dhe /fr. District por./sp. Distrito ) qark i përgjithshëm administrativ dhe gjyqësorë në të drejtën angloamerikane dhe franceze. Në ShBA, ndër të tjera niveli i qarkut më të ulët gjyqësorë (''district curt''), në Britaninë e Madhe ''district council'' ose ''metropolitan council''. Pas reformës së administratës më 1974 (''Local Goverment Act 1972'') njësi administrative e administratës komunale nën kontin (''county''=spahiu). Në Francë, distrikti paraqet disa komuna, ngjashëm me ''sindicats de communes'' në pjesët rurale, por që ka kompetenca shtesë për nevojat vendore. Edhe në Zvicër në ''zonën franceze'' vlen ky emërtim për entet më të ultra të kantoneve.
12.730

edits