Dallime mes rishikimeve të "Teki Biçoku"

607 bytes added ,  12 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
 
Mbas doplomimit filloi punë si inxhinier gjeofizik në ekspeditën sizmike të Fierit (06.04.1953-31.12.1954). Më 1 Janar 55 emërohet Kryetar i degës gjeologjike në Drejtorinë e Përgjithshme të Gjeologjisë në Tiranë[[Shërbimi Gjeologjik Shqiptar|(SHGJSH)]]. Më tej në 1 Qershor 1957 emërohet Zv. kryetar dhe kryegjeolog i Komitetit Shtetëror të Gjeologjisë. Në këtë detyrë qëndroi deri më 1 Janar 1960 kur u emërua Kryegjeolog i drejtorisë së Përgjithshme të Gjeologjisë në Ministrinë e Minierave dhe Gjeologjisë. Nga 1 Shtatori 1965 deri në 31 Mars 1966 kreu detyrën e Drejtorit të Institutit të Studimeve dhe Projektimeve Gjeologjike e Minerare, Tiranë.
Në 1 Prill 1966 emërohet sërisht Drejtor i Përgjithshëm i Gjeologjisë në Ministrinë e Industrisë dhe Minierave.
Nga 1 Gushti 1975 deri më 14 Maj 1977 dërgohet inxhinier gjeofizik në ekspeditën sizmike të Ndërmarrjes Sizmo-Gravimetrike të Fierit, ku arrestohet.
 
Në periudhën 25 Shtator 2008-25 Shkurt 2009 mbajti postin e Kryetarit të [[Akademia e Shkencave|Akademisë së Shkencave të Shqipërisë]]
 
 
== Dënimi dhe Pafajsia ==
 
Mbas arrestimit dënohet me 20 vjet burg në akuzën "Sabotim, agjitacion dhe propagandë". Kryen 11 vjet e gjysëm burgim dhe lirohet më 16 Dhjetor 1988.
211

edits