Dallime mes rishikimeve të "Teki Biçoku"

1.105 bytes added ,  12 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
== Kontributi në forumet e ndryshme gjeologjike ==
 
Kryetar i këshillit tekniko-shkencor të gjeologjisë në Ministri (1955-197575)
 
Kryetar i Komisionit Shtetëror të Mineraleve të Dobishme pranë Këshillit të Ministrave (1957-197575)
 
Kryetar i Komisionit të Mbrojtjes së Diplomave të gjeologjisë dhe gjeofizikës në Fakultetin e Gjeologjisë dhe Minierave, Universiteti i Tiranës (1958-197575).
 
Anëtar i Komisionit Ekonomik Qeveritar dhe përfaqësues i përhershëm i Shqipërisë në Komisionin e KNER (1955-61)
 
Anëtar i Këshillit Shkencor të Fakutetit të Gjeologjisë e Minierave, Universiteti i Tiranës (1962-1975)
 
Kryeredaktor i periodikut "Përmbledhje Studimesh" (sot [[Buletini i Shkencave Gjeologjike]]) (1965-75)
 
Anëtar i Kryesisë së Bashkimit të Gjeoshkencave Shqiptare (prej vitit 2000 e deri sot)
 
Kryeredaktor i periodikut [[Buletini i Shkencave Gjeologjike]]) (1997-2006)
 
Anëtar i redaksisë të periodikut [[Buletini i Shkencave Gjeologjike]]) (2006-2009)
 
 
Organizator i pese konferencave kombëtare të Gjeologjisë gjatë viteve 1956-68.
 
== Urdhëra dhe medalje ==
 
Akad. Prof. Dr. Teki Biçoku për merita gjatë punës së tij është dekoruar 8 herë:
 
*1946 "Medalja e Kujtimit"
*1946 "Medalja e Çlirimit"
*1953 "Medalja e Trimërisë"
*1957 "Urdhëri i Punës" Klasi II
*1962 "Urdhëri i Punës" Klasi II
*1970 "Cmimi i Republikës" Shkalla I
*2001 "Urdhëri Mjeshtër i Madh"
*2004 "Medalja 60 Vjetori i Çlirimit të Atdheut"
 
[[Kategoria:Gjeologë Shqiptarë]]
Anonymous user