Dallime mes rishikimeve të "Frëngova"

65 bytes removed ,  12 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
| emri= {{PAGENAME}}
| komuna= [[Komuna e Strugës]]
| banor=1300
| posta=
| telefoni=
| lartësia=810 m
| sipërfaqja=
| latitude=
 
== Gjeografia ==
== Demografia ==
Frëngova ka mbi 250 shtëpi ku jetojnë 1300 banorë.
 
=== Mergimi ===
Frëngova gjendet në pjesën jugperëndimore të Strugës. Territori i këtij vendbanimi ngrihet deri në malin Jabllanicë në kufi me Shqipërinë. Fshati është kodrinor, me një lartësi mbidetare prej 810 metra. Fshati ka shkollë fillore, një xhami, disa puntori të vogla dhe shitore.
 
Nga qyteti i Strugës është larg 6 kilometra. Territori është pyjor me pak fushë bujqësore, për këtë arsye një pjesë e banorëve të këtij lokaliteti merren me pylltari, bujqësi dhe blegtori, një pjesë e banorëve punojnë në punë të ndryshme në qytetin e Strugës. Nuk është i vogël numri i banorëve që punojnë dhe jetojnë përkohësisht jasht vendit.
== Demografia ==
 
Fshati Frëngovë ka 250 shtëpi dhe numëron 1300 banorë të gjithë shqiptarë. Fshati ka shkollën fillore ku mësimin janë duke e ndjekur 300 nxënës. Emri i këtij lokaliteti lidhet me emrin Frang që ka lidhje me emrin etnik frëng. Ky emër ka përhapje të gjërë në fjalorin antropnimik shqiptar, ku e ndeshim edhe si mbiemër të familjeve. Për gjurmët e hershme të këtij lokaliteti flasin toponimet dhe trashigimia kulturore e tij “ Kisha e Kadriut '' është kishë mesjetare , “ Tronja '' , “ Firishte '' e tj .
 
== Ekonomia ==
 
== Historia ==
Emri i këtij lokaliteti lidhet me emrin Frang që ka lidhje me emrin etnik frëng. Ky emër ka përhapje të gjërë në fjalorin antropnimik shqiptar, ku e ndeshim edhe si mbiemër të familjeve. Për gjurmët e hershme të këtij lokaliteti flasin toponimet dhe trashigimia kulturore e tij “ Kisha e Kadriut '' është kishë mesjetare , “ Tronja '' , “ Firishte '' e tj .
 
== Shih edhe ==
{{Komuna e Strugës}}