Dallime mes rishikimeve të "Hapkido"

37 bytes added ,  13 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
(hapkido)
No edit summary
Hapkido mbledh një sërë teknikash koreane, japoneze dhe kineze. Ushtrimi i Hapkido-së sjell një kombinim të mirë të teknikave të shtrëngimit dhe atyre të goditjes, të cilat përbëjnë teknikën e mbrojtjes së plotë. Stili Hapkido praktikohet për vetëmbrojtje dhe për arritjen e paqes së brendshme. Ky art mund të mësohet si nga meshkujt ashtu edhe nga femrat.
HapKiDo
 
Hapkido është një nga artet e shumta shpirtërore. Vëmendja vihet fuqishëm në teknikat e shtrëngimit, lëvizjet rrethore, hedhja dhe mbërthimi i krahëve. Me këtë art keni mundësinë të mësoni pikat e presionit dhe ato jetësore.
 
Hapkido mbledh një sërë teknikash koreane, japoneze dhe kineze. Ushtrimi i Hapkido-së sjell një kombinim të mirë të teknikave të shtrëngimit dhe atyre të goditjes, të cilat përbëjnë teknikën e mbrojtjes së plotë. Stili Hapkido praktikohet për vetëmbrojtje dhe për arritjen e paqes së brendshme. Ky art mund të mësohet si nga meshkujt ashtu edhe nga femrat.
Hapkido është një nga artet e shumta shpirtërore. Vëmendja vihet fuqishëm në teknikat e shtrëngimit, lëvizjet rrethore, hedhja dhe mbërthimi i krahëve. Me këtë art keni mundësinë të mësoni pikat e presionit dhe ato jetësore.
Hapkido është më ndërluftues dhe ofron një përzierje të mirë të teknikave shtrënguese për një kuptim të plotë të luftimit. Hapkido është stil shumë i mirë për të rinj, për njerëz energjikë që kanë dëshirë të shfaqin agresivitetin dhe shpejtësinë.
 
Filozofia e Hapkido-së është të përdorësh forcën e sulmuesit kundër tij.
 
Hapkido është një art marcial shumë relaksues, që ndihmon në shëndetin e mirë. Ndihmon në uljen e tensionit, qarkullimin e gjakut dhe përmirëson qëndrimin. Pas shumë vitesh ushtrimi të këtij arti, edhe njeriu më i vogël mund të rrëzojë kundërshtarin më të fortë. Koncepti qendror i Hapkido-së është se mendja, trupi dhe shpirti punojnë së bashku për të mposhturkundërshtarin.
 
Gjëja më e rëndësishme lidhur me Hapkido-në si ``art marcial`` është se ai nuk është thjesht një art superior vetëmbrojtjeje, por se i shton praktikantëve një vetëbesimi dhe i bën njerëzit bujarë në sjelljet e tyre me njerëz të tjerë më të dobët. Ata s`janë njësoj me kundërshtarin, por kodi i tyre i ndalon të përdorin një forcë të panevojshme. Praktikimin i Hapkido-së i jep individit prirjen mentale drejt modestisë dhe bujarisë. Virtytet e modestisë dhe të bujarisë janë të bazuara fort në vetëbesim. Është e natyrshme që një trup i shëndetshëm i bën njerëzit aktivë dhe të fuqishëm.
 
Hapkido është përfshirë në programe stërvitore të shkollave dhe kolegjeve në të gjithë botën, ajo është bërë gjithashtu një pjesë e domosdoshme e stërvitjes policore dhe ushtarake.
 
DO → dmth.”rruga e jetës, rruga e të mësuarit”.
 
Hapkido bazohet në tre parime të rëndësishme themelore :
;1. Parimi i rrethit,
 
Të gjitha lëvizjet janë rrethore. Luftëtari i Hapkido-së lëvizë sikurse në brendinë e një “sfere”. Forcat që ndikojnë nga jashtë, në sipërfaqën e “sferës” e ndërrojnë kahjen dhe neutralizohen.
 
;2. Parimi i lumit,
 
 
1. Parimi i rrethit,
Të gjitha lëvizjet janë rrethore. Luftëtari i Hapkido-së lëvizë sikurse në brendinë e një “sfere”. Forcat që ndikojnë nga jashtë, në sipërfaqën e “sferës” e ndërrojnë kahjen dhe neutralizohen.
2. Parimi i lumit,
Si lumi, i cili i përshtatet jashtëzakonisht në mënyrë fleksibile panorames së natyrës, por i cili në momentin e grumbullimit krijon një forcë të fuqishme, ashtu edhe Hapkido reagon në mënyrë sensitive në kundërshtarin e tij, me qëllim që në momentin vendimtar “Ki-në” e tij të grumbulluar nëpërmes teknikës e lë të rrjedhë (depërtoj) tek kundërshtari.
 
;3. Parimi i ndikimit,
Nëpërmes lëvizjeve të rrufeshme, gati të padukshme, sulmuesi nxitet të bëj lëvizje të kundërta refleksive, të cilat pastaj shfrytëzohen në një teknikë vijuese. per me shume vizitoni faqen : www.martial-arts.weebly.com ---nga klubi i taekwondose dhe hapkidose PEJA
 
Nëpërmes lëvizjeve të rrufeshme, gati të padukshme, sulmuesi nxitet të bëj lëvizje të kundërta refleksive, të cilat pastaj shfrytëzohen në një teknikë vijuese. per me shume vizitoni faqen : www.martial-arts.weebly.com ---nga klubi i taekwondose dhe hapkidose PEJA.
 
[[Kategoria: Sporte luftarake]]
 
 
10.357

edits