Dallime mes rishikimeve të "Ekonomia e Çekisë"

11 bytes removed ,  12 vjet më parë
 
==Metalurgjia==
Metalurgjia është degë kryesore e industrisë së Çekisë. Ajo mbështetembështetet në importin e lëndëve të para, gjegjësishtgjerësisht të mineralit të hekurit. Eksploatimi i mineralit të hekurit, edhe gjithnji ështëmegjithëse në rritje , është në gjenmdjegjendje të plotësojë vetëm një të tretën e nevojave të metalurgjisë. Me rezerva të mineralit të hekurit ëshë epasure pasur Çekia e Mesme . Edhe pse me rezerva të vogla të minmeralitmineralit të hekurit , ne saje të importit te kësaj lënde ajo prodhom afro 5 milion ton gizë dhe afro 7 milion ton çelik, duke siguruar një vend solid në kontinentin e Evropës.
 
==Industria==
Anonymous user