Ndryshimi mes inspektimeve të "Sulfur"

1.284 bytes added ,  10 vjet më parë
Ajo është një element thelbësor për të gjitha krijesat e gjalla dhe kanë nevojë për disa amino acidet dhe kështu në shumë proteina. Squfurit është përdorur kryesisht si pleh (sulfat) dhe këpurdhëvrasës bimore (kundër myk pluhur), por gjithashtu është përdorur gjerësisht në barut, laxatives, ndeshjet dhe Insekticide
 
== Përbërja Karakteristikat==
 
Kristal të squfurit natyrore
Squfur Crystal
Squfur pastrohet
 
Ajo është një organizatë jo-dritë metali aspekt të verdhë të cilat mund të kombinohen me hidrogjen të sulfide hidrogjeni është një gaz helmues që ka një erë karakteristike e vezëve kalbur. Ajo digjet me një flakë blu që lëshon një erë të veçantë mbytës (dioksid squfuri SO2). Squfurit është i patretshëm në ujë por është i tretshëm në (bi-) disulphide karboni (CS2). Gjendja e oksidimit të squfurit më të zakonshme janë -2, 2, 4 dhe 6.
 
Në të gjitha shtetet: allotropes të ngurta, të lëngshme dhe të gaztë squfur ka. Ne mund të tregojnë se kristal squfurit është formuar unaza në 8 anëtarë: S8.
 
Polimere të squfurit nitride pronave metalike edhe pse ato nuk përmbajnë atom metali, prona ky kompleks ka gjithashtu elektrike dhe optike të rralla.
 
Squfuri jokristalor ose "plastike" mund të prodhohen nga ftohje të shpejtë të squfurit kulluar. X-Studimet rreze tregojnë se forma jokristalor përbëhet nga një strukturë spiral me tetë atomet squfur për të kthehet.
 
Squfuri mund të merret në dy forma të kristaltë: octahedra orthorhombic, ose në prisms monoclinic, forma orthorhombic është më i qëndrueshëm në temperatura të zakonshëm.
 
== Kombinimet kimike ==
 
Anonymous user