Dallime mes rishikimeve të "Namik Shehu"

59 bytes added ,  12 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
Profesor Doktor '''Namik Shehu''', lindi në Berat më 1938,. PasiNë vitin 1957 mbaroi me rezultate të larta FakultetinInstitutin e MjekësisëLarte MjekësorUniversitetinTiranë. e Tiranësvitin ai1970 u specializua në kardiologji në Spitalin Nr. 1 në Tiranë. Në 1980 mori gradën shkencore Kandidat i Shkencave Mjekësore. më 1980.Katër Katërvjetvjet më vonë mori gradën Bashkëpunëtor i Vjetër Shkencor, kurse dhjetë vjet mëvonë edhe titullin Doktor i Shkencave Mjekësore.
ProfesorDr NamikuNamik Shehu ishte aktiv edhe në jetën shoqërore dhe shkencore: ishte këshilltar shkencor i Ministrisë në vitin 1971, kryetar i shoqatave të mjekëve në Berat në periudhën 1971-1994,kryetar i shoqatës Shqipëri-Turqi për Beratin dhe nënkryetar i saj në vitet1991-1997. Qe edhe anëtar i Shoqatës Evropiane të Kardiologëve dhe të Dhimbjes së Kokës nga viti 1992.
Për punën e tij të palodhshme dhe sukseset e mëdha në këto fusha, u dekorua disa herë nga Presidiumi i Kuvendit Popullor me “Urdhrin në Shërbim të Mirë të Popullit”, kurse Instituti Amerikani Biografive e nderoi me çmimin “American Medal of Honour” (Medalja Amerikane e Nderit).
 
Si bashkautor, botoi më 1983 monografinë “Reumatizmi artikular akut dhe pasojat e tij”, si dhe botoi artikuj të shumtë në revistat: “Shëndetësia Popullore”, “Buletini i UT-së”, Seria e Shkencave Mjekësore, punime neuro-psikiatrike, punime neurologjike etj. Ka marrë pjesë në 30 sesione dhe konferenca shkencore. Për këtë arsye, profesor Namiku radhitet me të drejtë në radhën e mjekëve, që lanë emër në mjekësinë shqiptare, si: Maksut Dërrasa, Prof. Dr.[[Pandeli Çina]], Lluka Muço, Ymer Dishnica e shumë të tjerë.
 
Prof. Dr. Namik Shehu jeton në Nju-Jork bashkë me familjen. Ai është sekretar shkencor i Akademisë së Shkencave Shqiptaro-Amerikane në Nju-Jork.
 
Kryetari i Akademisë së Shkencave Shqiptaro-Amerikane Prof. Dr. Skënder Kodra, ka thënë për profesor Namik Shehun: “Dr. Namik Shehu është një personalitet shkencor dhe një person i devotshëm dhe i aftë në kryerjen e detyrës”.
Në 70-vjetorin e lindjes së tij, ai i dhuroi qytetit të lindjes, ku dhe kremtoi këtë jubile, edhe librin “Berati, mjekësia nëpër shekuj”, kurse Bashkia e Beratit e nderoi me titullin “Intelektual i shquar i qytetit të Beratit”.