Ndryshimi mes inspektimeve të "Romani"

804 bytes added ,  14 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
v (Roboti: U ndryshua kategoria Literatur)
* '''Roman,~i m.''' (fr.roman nga lat. romanus-romak; në fillim vepër letrare e shkruar në gjuhën romane=romake) let. vepër letrare e gjatë zakonisht në prozë, e cila pasqyron një rreth të gjërë ngjarjesh dhe karakteresh të njerëzve , duke spikatur një prej tyre.
[[Libri|Libër]] në të cilin [[Shkrimtari|Shkrimtarët]] shprehin në një stil të caktuar shkrimi mendimet e veta.
*'''Roman,~i m.''' (lat. romanus) - amilje e popujve, gjuhët e të cilëve rrjedhin nga latinishtja vulgare (popullore), si: gjuha italiane, frënge, spanjolle, portugeze, romune etj., përkatësisht popujt. italian, frëng, spanjoll, portugez, romun etj.
*'''Roman,~e m.''' (lat. roman/us, - a, ~um) që i përket një populli a një gjuhe romane, popull roman, gjuhë romane.
 
==Burim i të dhënave==
{{Lit-cung}}
*f.172 rreshti.57 majtas - "'''[[Fjalor i fjaleve te hauaja]]'''" - Dr.[[Murat Bejta]] (redaktore) - Dr. [[Latif Mulaku]] - Mr.[[Mehdi Bardhi]] - [[Abdullah Zajmi]] - Mr.[[Shefkije Ismalaj]] - Mr.[[Ibrahim Goçi]] - Mr.[[Qemal Murati]]
 
{{kthjellim}}
 
[[Category:Literaturë]]