Ndryshimi mes inspektimeve të "Qepa"

7 bytes removed ,  11 vjet më parë
== Pershkrimi ==
 
QepëQepa është një specie barishtor, bimë shumëvjeçare me kokërr të vetme, rritur si një vjetor ose dyvjeçar (lulëzimlulëzon vitin e dytë). KjoKa ështënje njëlartesi lartësite ebimeve bimëve tërreth 60-100 cm, gjethet jeshile e të cilit janë cilindrik, i uritur (e cila e dallon këtë lloj nga [[pras]] dhe [[hudhër]], të lashtat e tjera i përkasin edhe Allium gjini). Rrjedhin lule është ngritur i uritur. Ajo ka një fryrje në bazën e saj.
 
MufatjeMufatja është relativisht ie madhmadhe, sferike, nganjëherë më shumë ose më pak e rrënuar.
 
Lule të vogla (4-5 mm i gjerë), të bardhë ose të gjelbër, janë të grupuargrupuara në një çadër sferike, në pozicionin e terminalit rrjedhin. Lule të ketë një trimer simetri, , tre petalspetale dhe gjashtë stamenstendosje. Ndarë vezore i vetëm është në tri compartments. Fryt i një hapje kapsulë nga tre valvulave, lëshimi i çdo zakonisht dy fara.
 
Në disa varieteteve, ndodh që zhvillon bulbin në vend të luleve.
Anonymous user