Dallime mes rishikimeve të "Klinika"

53 bytes removed ,  12 vjet më parë
(Faqe e re: Një spital i vogël se një spital është quajtur përgjithësisht një '''klinikë,''' dhe shpesh është drejtuar nga një agjenci qeveritare për shërbimet e kujdesit shëndetësor,...)
 
== Llojet ==
 
* Në Shtetet e Bashkuara, një klinikë falas ofron falas ose me kosto të ulët të kujdesit shëndetësor për ata që pa sigurim.
* Një Klinika me pakicë bazë është vendosur në supermarkete dhe shitore të ngjashme me pakicë të ecin në sigurimin e kujdesit shëndetësor, të cilat mund të plotësohen nga praktikuesit infermiere.
* Një gjeneral jashtë klinikë pacientit është një klinikë ofron një diagnoza e komunitetit të përgjithshëm ose trajtime pa një qëndrim gjatë natës.
* Një Poliklinika është një vend ku një gamë të gjerë të shërbimeve të kujdesit shëndetësor (diagnostifikimi përfshirë) mund të merren pa nevojë për një qëndrim gjatë natës
* Një klinikë specialist është një klinikë me diagnozën në thellësi apo trajtim të sëmundjeve të pjesëve të veçanta të trupit. Ky lloj i klinikës në kontrast me të përgjithshme jashtë klinikave pacient, i cili merret me sëmundjet e përgjithshme.
o të*Të bëjë klinikën e shëndetit seksual me seks-lidhje me probleme, si parandalimin dhe trajtimin e infeksioneve seksualisht të transmetueshme.
o *Një klinikë pjellori synon të ndihmojë ato çifte dhe individë të bëhet me barrë.
o *Një klinikë aborti është një spital për sigurimin e llojeve të caktuara të pacientëve të kujdesit mjekësor, duke përfshirë aborti për femrat. Qendra e klinikave të tilla mund të jenë publike ose praktika mjekësore private mjekësore.
88

edits