Ndryshimi mes inspektimeve të "Permutacioni"

58 bytes added ,  14 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
 
Permutacion i një bashkësie të fundme quhet ç'do renditje e të gjitha elementeve të saj në varg. Për shembull të gjitha permutacionet e bashkësisë A={1,2,3} janë:
 
'''123,132,213,231,312,321'''
 
Shohim se kjo bashkësi ka gjithsejt 6 permutacione. ngjajshëm vërejmëë se bashkësia me 4 elemente B={1,2,3,4} ka 4 herë më shumë permutacione se bashkësia B sepse lehtë vërejmë se ç'do permutacion i A gjeneron 4 permutacione të B ASHTUQËashtuqë ELEMENTINelementin 4 e vendosim në fillim, në mes dy elementeve të para, në mes elementit të dytë dhe elementit të tretë ose në fund të vargut gjegjësisht permutacionit të baashkësisë A. Në këtë mënyrë p.sh. permutacioni 123 i A gjeneron këto 4 permutacione të B 4123,1423,1243,1234.
 
'''4123,1423,1243,1234'''