Dallime mes rishikimeve të "Shqipëria në vitet 1912-1939"

 
== Ahmet Zogu President ==
Nga viti 1925-1928 Zogu ishte edhe Kryeminister edhe President duke u bere i pari President ne historine e vendit.Gjate kesaj periudhe Zogu i dha Shen Naumin Jugosllavise,por ai u largua nga ndikimi jugosllav dhe u perqendrua ne marredhenie me te mira me vendet e Evropes Perendimore dhe [[SHBA]].Megjithate i vetmi vend qe iu pergjigj thirrjes se tij ishte [[Italia]] qe ndodhej nen regjimin fashist.Zogu nenshkroi disa traktate dhe marreveshje me Italine me karakter politik,ekonomik dhe ushtarak.angjele camandioti president
 
== Mbreteria Shqiptare.Fundi i epokes 1912-1939 ==
Anonymous user