Dallime mes rishikimeve të "Marihuana"

301 bytes added ,  12 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
{{dyshim}}
 
'''Marijuana''' (spanjisht), ose kanabis (latinisht) ose hemp (anglisht) apo Kerpkërp (shqip) është një planet që mund ta quajmë të mrekullueshëm, dhe ka një histori të gjatë po aq sa njeriziminjërizimi (të paktën).
[[Figura:Marijuana.gif|right|thumb|Marijuana]]
E vetmja bime që mund të kultivohet që nga Skandinavia në Ekuator, ka shumë veti kurative, rritet shpejt, kushton pak për tu mbajtur dhe bën një vaj të cilësisë së lartë.
Ka furnizuar për mijëra vjet qytetërimet më të lashta duke dhëne 80 % të letrës, tekstile dhe lende djegëse.
Në fakt, Enciklopedia Britanika është shtypur për 150 vite në letër kërpi, të gjitha librat shkollor deri në 1880 botoheshin në kërp, e përdorej për të paguar taksat në Amerikë që në 1631.
 
E vetmja bime që mund të kultivohet që nga Skandinavia në Ekuator, ka shumë veti kurative, rritet shpejt, kushton pak për tu mbajtur dhe bën një vaj të cilësisë së lartë.
Presidentet më të mëdhenj të Shteteve të Bashkuara, si George Washington, Thomas Jefferson e baballarët e tjerë themelues lëvronin kërpin, Benjamin Franklin kishte një ndër të parat punishte letër në Amerikë dhe kultivonte kërpin.
Ka furnizuar për mijëra vjet qytetërimet më të lashta duke dhëne 80 % të letrës, tekstile dhe lende djegëse. Në fakt, Enciklopedia"Enciclopedia BritanikaBritanica" është shtypur për 150 vite në letër kërpi, të gjitha librat shkollor deri në [[1880]] botoheshin në kërp, e përdorej për të paguar taksat në Amerikë që në 1631.
 
Presidentet më të mëdhenj të Shteteve të Bashkuara, si George Washington, Thomas Jefferson e baballarët e tjerë themelues lëvronin kërpin, Benjamin Franklin kishte një ndër të parat punishte letër në Amerikë dhe kultivonte kërpin.
Biblat e para, hartat, tabelat, kartat e para të Deklaratës së Pavarësisë e Kushtetuta janë të bëra nga kërpi, po nga kërpi ishte dhe flamuri i parë i Shteteve të Bashkuara.
 
Biblat e para, hartat, tabelat, kartat e para të Deklaratës së Pavarësisë e Kushtetuta janë të bëra nga kërpi, po nga kërpi ishte dhe flamuri i parë i Shteteve të Bashkuara.
Më 1916 Shtetet e Bashkuara shpallën një dekret më të cilin vendos që letra mund të bëhej nga kërpi dhe nuk duhej prerë më asnjë pemë : raporti vendoste se për çdo akër kërp, duheshin kultivuar 4 pemë.
 
Më 1916 Shtetet e Bashkuara shpallën një dekret më të cilin vendos që letra mund të bëhej nga kërpi dhe nuk duhej prerë më asnjë pemë : raporti vendoste se për çdo akër kërp, duheshin kultivuar 4 pemë.
Me rrëshirën e kërpit prodhoheshin vernikët e parë, dhe modeli i parë T i Henri Ford ushqehej me karburant të nxjerrë nga kërpi, dhe vetë makina u ndërtua nga plastika e kërpit.
 
Me rrëshirën e kërpit prodhoheshin vernikët e parë, dhe modeli i parë T i Henri Ford ushqehej me karburant të nxjerrë nga kërpi, dhe vetë makina u ndërtua nga plastika e kërpit.
 
'''Nëse e gjitha kjo është e vërtetë, atëherë përse një bimë është vënë jashtë ligjit ?'''
[[Pastak çfarë ndodhi ?]]
 
Ndodhi që në atë periudhëpëriudhë industria filloj të kalonte me ritme te shpejta agrikulturën, dhe me këtë parakalim kanabis ishte viktima e parë.
{{shkronja}}
Grupet e reja industriale amerikane qe po lindnin sidomos mbi shfrytezimim e naftes per prodhimin e energjise si (Standard Oil - Rockefeller), dhe ato qe shfrytezonin pyjet per letren (editore Hearst), dhe ato per prodhimin e firave artificiale per veshjet (Dupon) - pra te gjithe sektore ku keto firma kishin investuar sasi te medha paraje.
 
Grupet e reja industriale amerikane qe po lindnin sidomos mbi shfrytezimimshfrytëzimim e naftesnaftës perpër prodhimin e energjiseenergjisë si (Standard Oil - Rockefeller), dhe ato qe shfrytezoninshfrytëzonin pyjet perpër letrenletrën (editore Hearst), dhe ato perpër prodhimin e firavefibrave artificiale perpër veshjet (Dupon) - pra te gjithegjithë sektoresektorë ku ketokëto firma kishin investuar sasi te medhamëdha paraje.
Por kishin secila perballe kopshtitit te tyre kete konkurrues te fuqishem, keshtu mblodhen forcat per te formuar nje aleance te mjaftueshme per ta mundur.
E vetmja zgjidhje per ti prere kembet ketij kolosi sepse ishte i perhapur ne te gjithe boten ishte....
(aqsa ne Shqiperi e perdornin edhe si bime zbukurimi, e jo vetem kurative, pyesni gjyshen tuaj dhe ka per tju treguar per çajin qe benin me marijuane kunder dhimjeve te barkut,çudi tani po e perdoret edhe ne mjeksi!!!),
 
Por kishin secila përballë kopshtitit të tyre ketë konkurrues të fuqishëm, kështu mblodhën forcat për të formuar një aleance të mjaftueshme për ta mundur. E vetmja zgjidhje për ti prere këmbët këtij kolosi sepse ishte i përhapur në të gjithë botën ishte. (aq sa në Shqipëri e përdornin edhe si bime zbukurimi, e jo vetëm kurative, pyesni gjyshën tuaj dhe ka për tju treguar për çajin që bënin me marijuanë kundër dhimbjeve të barkut, çudi tani po e përdoret edhe në mjekësi !).
'''ILEGALITETI'''
Filon keshtu opracioni mediatik per ta demonizuar, shpejt dhe me efiaksitet ("Droga e djallit) dhe ne saje te gazetave te
Hearst (eshte personazhi i famshem i Citizen Kane/Pushteti i katert i O. Wells), i cili kishte nje gazete te madhe ne çdo qytet te Amerikes.
I ndjeshem ndaj parase dhe ne kerkim te nje teme per te fituar popullaritet, Hollywood u lidh menjehere me kete manover
duke dhene kontributin e tij per ti vene vulen perfundimtare ketj produkti.
Filmi "Marijuana": vrasese e rinise - nje thithje, nje feste, nje tragjedi.
Denimi moral udhetonte shpejt, nuk ekzistonte kunderinformacioni dhe per te bere nje ligj qe e ndalonte ne kete klime ishte shume e thjeshte.
Edhe sepse 3/4 e senatoreve qe miratuan ligin e famshem "Marijuana Tax Act" ne 1937, akoma ne fuqi, nuk e dinin qe marijuana dhe cannabis ishin e njejta gje: ishte ai gjeniu Hearst qe futi emrin e ri per te çoroditur njerezit.
 
== Ilegaliteti ==
HARRY J ANSLINGER . Commissioner of the US Bureau of Narcotics 1930-1962
Fillon kështu operacioni mediatik për ta dëmonizuar, shpejt dhe me efikasitet ("Droga e djallit") dhe në saje të gazetave të Hearst (është personazhi i famshëm i Citizen Kane (Pushteti i katërt i O. Wells), i cili kishte një gazete të madhe në çdo qytet të Amerikës. I ndjeshëm ndaj parasë dhe në kërkim të një teme për të fituar popullaritet, Hollywood u lidh menjëherë me këtë manovër
duke dhënë kontributin e tij për ti vene vulën përfundimtare këtij produkti. Filmi "Marijuana" : vrasëse e rinisë - një thithje, një feste, një tragjedi. Dënimi moral udhëtonte shpejt, nuk ekzistonte kundërinformacioni dhe për të bere një ligj që e ndalonte në këtë klimë ishte shumë e thjeshte. Edhe sepse 3/4 e senatoreve që miratuan ligin e famshëm "Marijuana Tax Act" në [[1937]], akoma në fuqi, nuk e dinin që marijuana dhe cannabis ishin e njëjta gje : ishte ai gjeniu Hearst që futi emrin e ri për të çoroditur njërëzit.<ref>HARRY J ANSLINGER. Commissioner of the US Bureau of Narcotics 1930-1962</ref>
 
Fakti eshteështë se duke nisur nga ai momenet Dupont mbyti tregun me fibrat e tij sintetike (nylonNylon, teflonTeflon, lycraLycra, kevlarKevlar, emra te degjuar perpër te gjithegjithë ne, kush nuk ka veshur njenjë bluzebluzë najloni ? jane tejanë gjithetë gjithë marka origjinale Dupont). Tregu i makinave po drejtohej përfundimisht drejt përdorimit të benzines (madje edhe sot në Amerikë nuk ekzistojnë makinat me nafte ! vetëm këto vitet e fundit po flitet me rritjen e benzines) por motori i pare i ndertuar nga Diesel ishte me karburant vegjetal.
Hearst nderkohe po fillonte shkaterrimin e pyjeve ne menyre sistematike ne Ameriken e Jugut dhe nga kjo lende druri nxorri ne pak kohe aq leter se te çonte drejt falimentimit kokurruesit
Tregu i makinave po drejtohej perfundimisht drejt perdorimit te benzines (madje edhe sot ne Amerike nuk ezoistojne makinat me nafte!!! vetem keto vitet e fundit po flitet me rritjen e benzines) por motori i pare i ndertuar nga Diesel ishte me karburant vegjetal.
Korrit te ketyre njerezvenjërezve "te mire" u shtohej edhe ai i prodhueseve te cigareve (emrat i dini, lexo paketen) te cilet donin te mbushnin ketekëtë boshllek me njenjë produkt tjeter 100 here me te demshem sesa cannabis.
Hearst nderkohe po fillonte shkaterrimin e pyjeve ne menyre sistematike ne Ameriken e Jugut dhe nga kjo lende druri nxorri ne pak kohe aq leter se te çonte drejt falimentimit kokurruesit
Multinacionalet e sotme ato qe influencojne qeveriteqëverite, nuk jane gje tjeter veçse pasaardhesit direkt te asaj aleance historike qe lindi ne vitet '30 midis familjeve industriale.
Korrit te ketyre njerezve "te mire" u shtohej edhe ai i prodhueseve te cigareve (emrat i dini, lexo paketen) te cilet donin te mbushnin kete boshllek me nje produkt tjeter 100 here me te demshem sesa cannabis.
Si produkt tekstil, cannabis eshteështë 4 here me i bute se pambuku, 4 here me i ngrohte, 3 here me shumeshumë rezistent dhe veshjet rrojne me shumeshumë, ka cilesi injifuge, pra nuk ka nevojenëvoje perpër pesticide qe te kultivohet (pyesni fshataret e Lazaratit).
Multinacionalet e sotme ato qe influencojne qeverite, nuk jane gje tjeter veçse pasaardhesit direkt te asaj aleance historike qe lindi ne vitet '30 midis familjeve industriale.
Si karburant kushton sa 1/5 e naftes se sotme me te njejtinnjëjtin rendiment dhe nuk ndot ambientin.
Si produkt tekstil, cannabis eshte 4 here me i bute se pambuku, 4 here me i ngrohte, 3 here me shume rezistent dhe veshjet rrojne me shume, ka cilesi injifuge, pra nuk ka nevoje per pesticide qe te kultivohet (pyesni fshataret e Lazaratit).
Dhe persa i perketpërket letres kushtin sa 1/10.
Si karburant kushton sa 1/5 e naftes se sotme me te njejtin rendiment dhe nuk ndot ambientin.
Kemi bere biznesin e shekullit !!!
Dhe persa i perket letres kushtin sa 1/10.
Sala kur erdhi ne qeveriqëveri ne 1992 tha "Fshatari le te kultivoje produktin qe kane me shumeshumë fitim, dhe qe atehere plasi mbjellja ne ShqiperiShqipëri veçse me vone e kapen nga veshet dhe sot edhe ne ShqiperiShqipëri eshteështë e ndaluar"
Kemi bere biznesin e shekullit!!!
Sala kur erdhi ne qeveri ne 1992 tha "Fshatari le te kultivoje produktin qe kane me shume fitim, dhe qe atehere plasi mbjellja ne Shqiperi veçse me vone e kapen nga veshet dhe sot edhe ne Shqiperi eshte e ndaluar"
 
36 miliard dollare, dyfishi i drithrave, kjo eshteështë shifra e sasise se Canabis te prodhuar ne Amerike ne 2006, ndersa ne ShqiperiShqipëri fshataret e shkret shkojne ne burg, fshataret Amerikane po pasurohen, dhe siç mund ta lexoni ne shkrim Marijuana eshteështë bima me me rendiment nga te gjitha bimet e tjera bujqesorebujqësore.
Amerika ze vendin e pare be bote perpër prodhimin e Marijuanes,
 
'''Po ShqiperiaShqipëria ???'''
 
Pse duhet te bejme lufte me fshataret e Lazaratit nderkohe qe ne bote lejohet dhe dihet qe perdorimipërdorimi i saj eshteështë shumeshumë i gjere ??
Sot qeveritë duhet t'a kuptojnë se nuk ia kemi nevojënnëvojën naftës për të ushqyer industrinë petrolkimike - nëse ky do ishte problemi për eliminim total të naftës nga tregu - pasi ka bimë si kërpi, një bimë vërtetë e fisme, nga e cila mund të nxirren lëndët e para të nevojshmenëvojshme.
 
Prandaj çfarë fshihet pas OGM, pas politikës monetare, akoma është petroldollari ?
Fshihet emri i një bime, kërpi, që nuk ajo çfarë partitë e shoqatat duan të bëjnë me dije duke folur për liberalizim të drogave : fushatat e tyre të liberalizimit janë akoma më të rrezikshme pasi ushqejnë dizinformacionin pasi në fakt ngatërrojnë kërpin, që është një bimë, me marijuanën që është një përzierje. Duhet të çlirohemi nga këto paragjykime të kundrainformacionit të manipuluar nga vetë lobet që kontrollojnë tregun e naftës dhe sistemin monetar. Nëse duhet luftuar për legalizimin, atëherë nevojitetnëvojitet të luftojmë për të mbrojtur një bimë të çmuar për njerëziminnjërëzimin.
 
Me gjithegjithë perdorimetpërdorimet qe ka si bime cannabis (edhe ne mjeksi) pse te mos lejohet prodhimi, keshtukështu ndihmojme me te vertete ekonomine e fshatit dhe luftojme kontrabanden sepse cannabis do te jete e lire dhe askush nuk do te merret më me kontrabande.
Prandaj çfarë fshihet pas OGM, pas politikës monetare, akoma është petroldollari?
Fshihet emri i një bime, kërpi, që nuk ajo çfarë partitë e shoqatat duan të bëjnë me dije duke folur për liberalizim të drogave: fushatat e tyre të liberalizimit janë akoma më të rrezikshme pasi ushqejnë dizinformacionin pasi në fakt ngatërrojnë kërpin, që është një bimë, me marijuanën që është një përzierje. Duhet të çlirohemi nga këto paragjykime të kundrainformacionit të manipuluar nga vetë lobet që kontrollojnë tregun e naftës dhe sistemin monetar. Nëse duhet luftuar për legalizimin, atëherë nevojitet të luftojmë për të mbrojtur një bimë të çmuar për njerëzimin.
 
== Referenca ==
Me gjithe perdorimet qe ka si bime cannabis (edhe ne mjeksi) pse te mos lejohet prodhimi, keshtu ndihmojme me te vertete ekonomine e fshatit dhe luftojme kontrabanden sepse cannabis do te jete e lire dhe askush nuk do te merret më me kontrabande.
<references/>
 
[[af:Dagga]]
10.357

edits