Dallime mes rishikimeve të "Llapusha"

31 bytes added ,  11 vjet më parë
 
Vendbanimet e Llapushes qe i takojne komunes se Klines jane gjithesejt 26 fshatra :
Sferrka e gashit, Perqeva, Gllareva, Rigjeva, Zabergja, Qabiqi, Doberdoli, Shtarica, Ceraviku, Ujmiri, Gjurgjeviku i madh, Qypeva e poshtme, Qypeva e siperme, Volljaka, Gremniku, Dollci, Dresniku, Pograxha, Resniku, Jashanica poshtme, Jashanica e epermeEpërme, Grabovci, Binxha, Siqeva, Jellovci dhe Kerrnica.
 
vendbanimet
 
Vendbanimet e LlapushesLlapushës te komuneskomunës se SuharekesSuharekës janejanë gjithesejtgjithsejtë 11 fshatra :
Javori, Luzhnica, Bllaca, Duhela, Sllapuzhani, Nishori, Kasterci, Breshanci, Semetishti, Peqani dhe Ilironi (Doberdelani).
 
Vendbanimet e LlapushesLlapushës te komuneskomunës se Rahovecit janejanë gjithesejtgjithsejtë 8 fshatra :
Mrasori, Guri i Kuq (Petkoviqi), Kazniku, Potoku, Pastaseli, Senovci, Drenovci dhe Zatriqi.
 
Vendbanimet e LlapushesLlapushës qe i takojnetakojnë KomunesKomunës se Drenasit janejanë gjithesejtgjithsejtë 4 fshatra :
Arllati, Gjergjica, Negrovci, Vuqaku dhe Llapushniku. Tani me ketokëto fshatra nihen si fshtratfshatrat te trevestrevës se DrenicesDrenicës (nuk numrohen).
 
Poashtu edhe fshtratfshatrat e komuneskomunës se Istogut deri ne lumin Kujavq si : Shalinovci, Polani, Osojani, Tuqepi, Banja, shtupeli, Bellqa dhe Kerrnina, dikur janejanë njohur si pjese e treves se Llapushes, por tani me shume pak njereznjerëz i njohin si pjese te kesajkësaj treve, (pra nuk numrohennumërohen).
 
{{KO-gjeo-cung}}
 
Ne baze te kesajkësaj renditje del se treva e LlapushesLlapushës i ka 89 fshatra te cilat edhe sot e kesja dite nihen si treve e LlapushesLlapushës me rreth 100 mije banore.
 
SHKOZA
 
[[CategoryKategori:Gjeografia e Kosovës]]
10.357

edits