Dallime mes rishikimeve të "Kodralia (Deçan)"

 
== Historia ==
Gjatë historisë Kodralia është shquar për veprimtari kombëtare të pandërprerë kjo mu për shkak të rëndësisë që i kanë dhënë arsimimit shumë familje Kodraliase, nga kjo kanë dalur breza të pandërprerë mësuesish (Haxhi Ferizaj, Niazi Ferizaj, Male Idrizaj, Avdullah Hasaj, Sadri Hasaj)që i takojnë gjeneratës së parë të mësuesve të rajonit duke vazhduar mëpas me gjeneratat tjera kuadrosh jo vetëm në fushën e mësimdhënies por edhe në fushat tjera.
 
Gjatë [[Lufta e Kososës|Luftës së fundit në Kosovë]], ([[1998]] - [[1999]]), Kodralia dha ajkën e saj për lirinë e Kosovës, kjo luftë ndau nga fshati më shumë se 30 veprimtarë të shquar, studentë të dalluar dhe puntorë të devotshëm të cilët me gjakun e tyre ndihmuan në ardhjen e lirisë në Kosovë. Sot edhe pse me shumë humbje fshati është rimëkëmbur me mundesitë e saja vetanake dhe me ndihmën e diasporës Kodraliase në [[Evropë]] dhe [[ShBAAmeriken Veriore]] e cila në çdo kohë ka ndihmuar fshatin.
 
=== Toponimi ===
Anonymous user