Dallime mes rishikimeve të "Katedralja e Shën Shtjefnit"

v
Tërmeti i 1905 në Shkodër nuk e kaloi në "heshtje" Katedralen, së cilës i hoqi një pjesë të mirë të rregullsisë planimetrike. Po kështu, edhe bombardimet malazeze të 12 marsit të 1913 i shkaktuan një dëm jo të vogël këmbanares dhe sahatit, i cili ishte dhuruar nga vëllezërit Kakarriqi. Më 1925, familja në fjalë solli një tjetër sahat, i cili ka punuar deri vonë. Më 1967, Katedralja e Shkodrës u kthye në Pallat Sporti, dhe fatmirësisht, nuk pësoi ndonjë dëmtim të pariparueshëm. Tani, 9 vjet pas rifillimit të aktivitetit të saj, Katedralja e Shkodrës është hijeshuar si asnjëherë. Në prill 1993, kjo Katedrale është vizituar dhe bekuar edhe nga shenjtëria e tij Papa Gjon Pali II.
 
==Lidhje te jashtme==
* [http://www.shkoder.net/al/katedralja.htm Faqja rrjetore "''Shkoder net''"]
* [http://www.kishakatolikeshkoder.com/famullite/Katedrlja%20e%20shen%20shtjefnit/katedrale%20alb.htm Faqe rrjetore. ''Kisha katolike Shkodër''.]
 
[[kategoria:katedrale]] [[kategoria:shkodër]]