Ndryshimi mes inspektimeve të "Bioteknologjia"

57 bytes added ,  10 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: '''Bioteknologjia''' ---- Bioteknologji karakterizohet nga teknologjia e proceseve biologjike duke përdorur organizma, apo pjesë e proceseve të tyre për prodhimin ose prodhimin e su...)
 
Bioteknologji'''Bioteknologjia''' karakterizohet nga teknologjia e proceseve biologjike duke përdorur organizma, apo pjesë e proceseve të tyre për prodhimin ose prodhimin e substancave të dobishme ose të tregtisë dhe shërbimeve për njerëzit (trajtimit të mbeturinave).
'''Bioteknologjia'''
 
Termi nënkupton një gamë të gjerë të proceseve duke përdorur earthworms të prodhojë proteina nga prodhimi i gjeneve njerëzore, të tilla si hormon të rritjes. Në produktet bioteknologjia përfshijnë proteina farmaceutike, ushqime, detergjentëdetergjente, etj, ndërsa shërbimet përfshijnë një varietet të aplikimeve të trajtimit të mbeturinave të ujit dhe mbeturinave, si një diagnoze mjekësore, apo arritjet e terapisë gjenit premtues.
----
 
Edhe pse BioteknologjiBioteknologjia kushtëzuar është e fundit, pasi biznesi po aq i vjetër sa prodhimin e birrës nga fermentimi i elbit dhe prodhimin e bukës 9.000 vjet më parë në Babiloni.
 
BioteknologjiBioteknologjia përdor arritjet e biologjisë moderne molekulare dhe përdor një shumëllojshmëri të teknikave, duke përfshirë teknologjinë e ADN recombinant, (teknika izolimin e ADN, prerje e saktë e përdorimit endonoukleason kufizuese, transferimin e plasmids automjetit dhe viruseve e baktereve që klonuar) teknikat kultura e indeve dhe kultura e qelizave në një shkallë të madhe, PCR, etj).
 
Bioteknologji karakterizohet nga teknologjia e proceseve biologjike duke përdorur organizma, apo pjesë e proceseve të tyre për prodhimin ose prodhimin e substancave të dobishme ose të tregtisë dhe shërbimeve për njerëzit (trajtimit të mbeturinave).
Termi nënkupton një gamë të gjerë të proceseve duke përdorur earthworms të prodhojë proteina nga prodhimi i gjeneve njerëzore, të tilla si hormon të rritjes. Në produktet bioteknologjia përfshijnë proteina farmaceutike, ushqime, detergjentë, etj, ndërsa shërbimet përfshijnë një varietet të aplikimeve të trajtimit të mbeturinave të ujit dhe mbeturinave, si një diagnoze mjekësore, apo arritjet e terapisë gjenit premtues.
Edhe pse Bioteknologji kushtëzuar është e fundit, pasi biznesi po aq i vjetër sa prodhimin e birrës nga fermentimi i elbit dhe prodhimin e bukës 9.000 vjet më parë në Babiloni.
Bioteknologji përdor arritjet e biologjisë moderne molekulare dhe përdor një shumëllojshmëri të teknikave, duke përfshirë teknologjinë e ADN recombinant, (teknika izolimin e ADN, prerje e saktë e përdorimit endonoukleason kufizuese, transferimin e plasmids automjetit dhe viruseve e baktereve që klonuar) teknikat kultura e indeve dhe kultura e qelizave në një shkallë të madhe, PCR, etj).
Ajo ka aplikime të shumta në shkencat e shëndetit, mjedisit (p.sh. përdorimi i menaxhimit të mbeturinave) në Gjeorgji, në bujqësi dhe industri.
 
[[Kategoria:Biologji]]
[[Kategoria:Shkencë]]
[[Kategoria:Teknologji]]