Dallime mes rishikimeve të "XML"

41 bytes added ,  11 vjet më parë
v
roboti shtoj: ta:எக்ஸ்எம்எல்; cosmetic changes
v (roboti shtoj: ta:எக்ஸ்எம்எல்; cosmetic changes)
 
{{GjuProg-cung}}
'''Cilat janë përfitimet e XML?'''
[[Category:Gjuhë programimi]]
 
Dobi e parë e XML mund të përdoret në vend të pak fleksibile HTML standarde për krijimin e faqeve Web. Një përparësi e dytë është se dokumentet XML janë ideale për ndarjen e elektronike, sidomos në përdorimin e lajmeve ushqen dhe më të rëndësishme, janë hartuar në mënyrë që të kryejë automatikisht software mund të manipulimeve komplekse.
 
Për shembull, një program mund të shtypë një raport rreth grupim i listës adresën që është renditur emrat nga grup dhe nga ku ata jetojnë. Raporti gjithashtu mund të llogariten në numrin e njerëzve nga çdo adresën ose grup.
 
Një nga përparësitë e tjera të rëndësishme është aftësia për të përcaktuar paraprakisht se çfarë një klasë të veçantë të dokumenteve duhet të duken si, me fjalë të tjera një strukturë. Dokumente që nuk përputhen me user-define standarde do të refuzohen. Ka disa mekanizma në dispozicion për të krijuar një standard të tillë. Dy më të zakonshme janë Dokumentet Lloji Përkufizimet (DTDS) dhe Schemas.
 
Një skemë është shkruar si një dokument i mirë-formuar XML, kështu që mund edhe të përfaqësohen si një pemë. DTDs përdorin një format që nuk përkthehet në një pemë. DTDs do të paraqiten shkurtimisht këtu sepse ata janë më të lehta për të përshkruar dhe për shkak se ato sigurojnë një zbatim të rregullt të ngjashme simbol shprehjes.
 
[[CategoryKategoria:Gjuhë programimi]]
 
[[af:XML]]
[[sr:XML]]
[[sv:XML]]
[[ta:எக்ஸ்எம்எல்]]
[[tg:XML]]
[[th:เอกซ์เอ็มแอล]]
[[vi:XML]]
[[zh:XML]]
 
 
'''Cilat janë përfitimet e XML?'''
 
Dobi e parë e XML mund të përdoret në vend të pak fleksibile HTML standarde për krijimin e faqeve Web. Një përparësi e dytë është se dokumentet XML janë ideale për ndarjen e elektronike, sidomos në përdorimin e lajmeve ushqen dhe më të rëndësishme, janë hartuar në mënyrë që të kryejë automatikisht software mund të manipulimeve komplekse.
 
Për shembull, një program mund të shtypë një raport rreth grupim i listës adresën që është renditur emrat nga grup dhe nga ku ata jetojnë. Raporti gjithashtu mund të llogariten në numrin e njerëzve nga çdo adresën ose grup.
 
Një nga përparësitë e tjera të rëndësishme është aftësia për të përcaktuar paraprakisht se çfarë një klasë të veçantë të dokumenteve duhet të duken si, me fjalë të tjera një strukturë. Dokumente që nuk përputhen me user-define standarde do të refuzohen. Ka disa mekanizma në dispozicion për të krijuar një standard të tillë. Dy më të zakonshme janë Dokumentet Lloji Përkufizimet (DTDS) dhe Schemas.
 
Një skemë është shkruar si një dokument i mirë-formuar XML, kështu që mund edhe të përfaqësohen si një pemë. DTDs përdorin një format që nuk përkthehet në një pemë. DTDs do të paraqiten shkurtimisht këtu sepse ata janë më të lehta për të përshkruar dhe për shkak se ato sigurojnë një zbatim të rregullt të ngjashme simbol shprehjes.