Dallime mes rishikimeve të "Permutacioni"

471 bytes added ,  15 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
'''123,132,213,231,312,321'''
 
Shohim se kjo bashkësi ka gjithsejt 6 permutacione. ngjajshëm vërejmëë se bashkësia me 4 elemente B={1,2,3,4} ka 4 herë më shumë permutacione se bashkësia B sepse lehtë vërejmë se ç'do permutacion i A gjeneron 4 permutacione të B ashtuqë elementin 4 e vendosim në fillim, në mes dy elementeve të para, në mes elementit të dytë dhe elementit të tretë ose në fund të vargut gjegjësisht permutacionit të baashkësisë A. Në këtë mënyrë p.sh. permutacioni 123 i A gjeneron këto 4 permutacione të B
permutacioni 123 i A gjeneron këto 4 permutacione të B
 
'''4123,1423,1243,1234'''
 
permutacioni 132 i A gjeneron këto 4 permutacione të B
 
<math>4132,1432,1342,1324</math>
 
permutacioni 213 i A gjeneron këto 4 permutacione të B
 
<math>4213,2413,2143,2134</math>
 
permutacioni 231 i A gjeneron këto 4 permutacione të B
 
<math>4231,2431,2341,2314</math>
 
permutacioni 312 i A gjeneron këto 4 permutacione të B
 
<math>4312,3412,3142,3124</math>
 
dhe në fund permutacioni 321 i A gjeneron këto 4 permutacione të B
 
<math>4321,3421,3241,3214</math>
[[Category:matematikë]]