Dallime mes rishikimeve të "Numri i thjeshtë"

v (roboti ndryshoj: jbo:nalfendi kacna'u)
Për disa klasë numrash ekzistojnë teste të thjeshtësisë që janë mjaft efektiv. P.sh për caktimin e thjeshtësisë se numrave të Mersenneit përdoret testi i thjeshtësisë i ashtuquajtur testi Lucas−Fermat dhe për numrat Fermat testi i Pepinit.
 
== Sa numra të thjeshtë ekzistojnë? ==2 3 5 17 etj
 
Ŭ
2
Euklidi vërtetoi se ekzistojnë pafund numra të thjeshtë ai këtë vërtetim e dha në veprën e tij ''Elementet'' (libri IX, teorema 20). Vërtetimi është shumë i thjesht por mjaft domethënës:
 
Anonymous user