Ndryshimi mes inspektimeve të "Adi Krasta"

531 bytes added ,  11 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
'''Adi Krasta''' është gazetar dhe prezantues i njohur [[shqiptar]].
 
Adi Krasta ka lindur në [[10 Prill 1965]] ne Tirane. Gjyshi i te atit dhe i ati i tij Shaqir Krasta kane qene mjeke, ndersa gjyshi i tij dhe vete Krasta jane diplomuar si inxhiniere. Adi Krasta ka filluar pune ne Radio Tirana, menjehere pas perdundimitperfundimit te studimeve universitare ne Shkencat e Natyres, ne vitin 1990. Ai eshte caktuar ne Redaksine e Kultures te Radio Tiranes dhe ka realizuar programin "Jeta, kultura, arti". Nuk ehsteeshte shkeputuar asnjehere nga radio qe nga viti 1987. Transmetimi i pare televiziv eshte "Letersia dhe reflekset e saj ne art" qe ai e ka bashkedrejtuar me Mira Bedallin. Me Rovena Dilon ka drejtuar programin televiziv "Mbremje Kulturore" ne vitin 1991. Ne vitin 1992 ka realizuar dhe drejtuar programin-reviste "Spekter". Ne vitin 1993, 1994 dhe 1995 ka drejtuar trilogjine "12 jave" me regji te Vera Grabockes. Ne vitin 1995 Krasta kryen studime pasuniveritare ne Universitetin Shteteror te New York, ne Fredonia. Udheheqesi i punes studimore ishte Ted Schwalbe. Adi Krasta ka punuar si gazetar, si pedagog, si prezantues në Radio dhe TV të ndryshme brenda dhe jashtë Shqipërisë, duke drejtuar dhe prezantuar shumë emisione të suksesshme, është prezantues i kalibrit ndërkombëtar gjithashtu është prezantuesi më i mirë që ka dhe vazhdon të ketë Shqipëria, me një diksion perfekt, me një plotësim intelektual të përkryer dhe me një formim kulturor të gjerë në sensin profesional. Çdo emision i realizuar e i prezantuar nga ai e ka gjithmonë suksesin e garantuar.
 
Adi Krasta konsiderohet nga kritika dhe nga opinioni publik ne Shqiperi, Kosove e me gjere si profesionist, dinamik, energjik, sistematik, unik, ka një unitet të plotë në skenë duke demonstruar një performancë fantastike e ndërthurur kjo me gjeste dhe shprehje të goditura, ai prezanton bukur sepse e vesh interpretimin me elemente të komizmit, spektaklit dhe përçon gjithmonë pozitivitet tek teleshikuesit, i jep gjithë dimensionin që e kënaq njeriun. Emisionet e formatit Krasta i kalojnë të gjitha parashikimet pozitive të publikut, emisionet e tij konsiderohen te mire-realizuara dhe sukses i madh televiziv.
Transmetimi i pare televiziv eshte "Letersia dhe reflekset e saj ne art" ne te cilin ai e ka bashkedrejtuar me Mira Bedallin. Me Rovena Dilon ka drejtuar programin televiziv "Mbremje Kulturore" ne vitin 1991. Ne vitin 1992 ka realizuar dhe drejtuar programin-reviste "Spekter". Ne vitin 1993, 1994 dhe 1995 ka drejtuar trilogjine "12 jave" me regji te Vera Grabockes.
Gazetaret radio televizive si Adi Krasta janë shumë të vyer për Shqipërinë, stili Krast-ian ofron elemente të një interpretimi aktoresk, është shembull emancipimi dhe modernizimi për shoqërinë Shqiptare sepse intelekti i Adi Krastës është pasuri kombëtare, mbart virtyte të theksuara qytetare, transmeton të gjithë parametrat e duhura tek publiku.
 
Adi Krasta eshte prezantuesi i pese edicioneve te Festivalit te Kenges ne Radio Televizionin Shqiptar. Nga 1999 deri ne 2002 ai ka punuar si gazetar prodhues ne Seksionin Shqiptar te Sherbimit Boteror te BBC, ne Londer te Mbreterise se Bashkuar. Me kthimin ne Shqiperi Krasta ideoi dhe realizoi se bashku me Pali Kuken ciklin televiziv te zbulimit te talenteve ne fushen e kenges, "Ethet e se Premtes Mbrema".
 
Ne vitin 1995 Krasta kryen studime pasuniveritare ne Universitetin Shteteror te New York, ne Fredonia. Udheheqesi i punes studimore ishte Ted Schwalbe.
 
Adi Krasta ka qene drejtor i Radio Koha ne 1997 dhe drejtor i pergjithshem i stacionit Telesport ne 2002. Ai ka dhene lenden e Marredhenieve Publike, per te cilen eshte specializuar, qe nga viti 1996, e vazhdon ende te jete pedagog i kesaj lende ne Kosove.
 
Krasta aktualisht punon ne Top Media dhe drejton programin televiziv te dites se diele, "E DIell".
 
Adi Krasta konsiderohet nga kritika dhe nga opinioni publik ne Shqiperi, Kosove e me gjere si profesionist, dinamik, energjik, sistematik, unik, ka një unitet të plotë në skenë duke demonstruar një performancë fantastikebindese e terheqje magnetike, e ndërthurur kjo me gjeste dhe shprehje të goditura, ai prezanton bukur sepse e vesh interpretimin me elemente të komizmit, spektaklit dhe përçon gjithmonë pozitivitet tek teleshikuesit, i jep gjithë dimensionin që e kënaq njeriun. Emisionet e formatit Krasta i kalojnë të gjitha parashikimet pozitive të publikut, emisionet e tij konsiderohen te mire-realizuara dhe sukses i madh televiziv.
 
Gazetaret radio televizive si Adi Krasta janë shumë të vyer për Shqipërinë, stili Krast-ian pervec qasjes se cilter dhe gjykimit te balancuar gazetaresk, ofron gjithashtu elemente të një interpretimi elegant aktoresk, është shembull emancipimi dhe modernizimi për shoqërinë Shqiptare, sepse intelekti i Adi Krastës është pasuri kombëtare, mbart virtyte të theksuara qytetare, transmeton të gjithë parametrat e duhura tek publiku.
 
Adi Krasta rezulton te jete prezantuesi me popullor ne vend dhe eshte tashme i pranuar nga rrethet gazetareske ose pyetesoret e forumet, si drejtuesi televiziv me i mire I Shqiperise.
 
[[Kategoria:Gazetarë shqiptarë]]
Anonymous user