Dallime mes rishikimeve të "Mbretëria e Inkëve"

ska përmbledhje të redaktimeve
[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
No edit summary
Ekonomia ka qenë e bazuar në pronësinë kolektive të tokave dhe me zzgjidhje të mirë të ujitjes së tyre. Kanë pasur të zgjidhur mirë problemin e deponimit të rezervave ushqimore, të cilat mundësonin përparimin e mirë të mbretërisë edhe në sezonat e dobëta të të korrurave.
Rrjeti I rrugëve ka qenë mirë I përhapur që mundësonte transportin e mirë të mallërave dhe të ushqimit. Arqitektura, arti dhe përpunimi I metaleve kanë qenë mirë të zhvilluara. Ka qenë shum mirë e zhvilluar edhe mjekësia me kirirgji të përparuar.
 
 
==Istoria==
 
==Reliogjioni==
 
==Pushtimet spanjolle==
 
==Periudha pas pushtimit spanjoll==
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
==Lidhje të jashtme==