Ndryshimi mes inspektimeve të "Kurt Waldheim"

428 bytes added ,  10 vjet më parë
 
Mandej ka qenë deputet në parlamentin austriak, e pastaj ambassador i Austrisë në Kanada. Ministër i punëve të jashe të Austrisë nga viti 1968-72.
 
Ka qenë sekretsari i katërt i OKB nga viti 1972-81. dhe kryetari i gjashtë i Austrisë nga viti 1986-92. Gjat fushatës për kryetar të Austrisë , në opinion doli informacioni nga e kaluara e tij ushtarake. Waldheim gjat Luftës së Dytë Botrore ka enë oficier në fronte të ndryshme.
 
Waldheim ka marrë pjesë në luftrat e Kozarës gjat verës së viti 1942.
 
Vdiq në Vjenë 14 qershor të vitit 2007.
 
== Lidhje e jashtme ==