Dallime mes rishikimeve të "Operatorët logjikë"

ska përmbledhje të redaktimeve
'''Operatorët logjikë''' janë simbole ose fjalë të cilat shërbejnë për të lidhur dy ose më shumë operacione matematikore në një rrugë të logjikshme dhe me vërtetësi.
== Tabelat e Operatorëve ==
 
{|border="0" cellspacing="10" cellpadding="0" rules="all" widthalign="98%right" style="clear:all; margin:30px 30px 1em 1em; border-style: solid; border-width: 1px; border-collapse:collapse; font-size:100%;"
|colspan="4" align=center style="background:#778899; color:white"|'''Tabelat e Operatorëve'''
|- align=center bgcolor="#FFEBCD"
|Ekuivalenca || ''ATËHERË DHE VETËM ATËHERË'' || '''''aq''''' || <big><big><math>p\Leftrightarrow q</math></big></big>
|}
== Vërtetësia funksionale ==
 
{|border="0" cellspacing="10" cellpadding="0" rules="all" widthalign="98%right" style="clear:all; margin:30px 30px 1em 1em; border-style: solid; border-width: 1px; border-collapse:collapse; font-size:100%;"
== Tabelat e vërtetësisë ==
{|border="0" cellspacing="10" cellpadding="0" rules="all" width="98%" style="clear:all; margin:30px 30px 1em 1em; border-style: solid; border-width: 1px; border-collapse:collapse; font-size:100%;"
|colspan="7" align=center style="background:#778899; color:white"|''Tabelat e vërtetësisë''
|- align=center bgcolor="#FFEBCD"
!<math>\perp</math>!!<math>\perp</math>!!<math>\perp</math>!!<math>\perp</math>!!<math>\perp</math>!!T!!T
|}
 
== Vetitë ==
 
== Radhitja ==
 
[[Category:Matematikë]]
 
==[[Ndihmë:Formula|Simbolet matematikore]]==
{{mate-cung}}