Dallime mes rishikimeve të "Gepardi"

10 bytes removed ,  11 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: Gatopard (jubatus Acinonyx) është një anëtar atipike të familjes maces (Felidae) që është unik në shpejtësinë e vet, ndërsa mungojnë aftësitë e ngjitje. Specie është i ve...)
 
GatopardGeopard (jubatus Acinonyx) është një anëtar atipiketipike të familjes se maces (Felidae) që është unik në shpejtësinë e vet, ndërsa mungojnë aftësitë e ngjitje. Specie është i vetmi anëtar që jetojnë e Acinonyx gjini. Ajo është ekafsha kafshëve tëme shpejtë qe jeton ne tokës, duke arritur shpejtësi mes 112 dhe 120 km / h (70 dhe 75 mph) [3] [4] në breshëri të shkurtër që mbulon distancat deri në 460 m (1510 ft), dhe ka aftësinë për të përshpejtuar nga 0 për 103 km / h (64 mph) ne tre sekonda, më shpejt se më supercarssupermakinat. [5] Studimet e fundit konfirmojnë statusin gatopardgeopardit si kafshëkafshën tokësme tes hpejte toke shpejtë. [6]
Fjala "gatopardgeopard" rrjedh nga fjala citrakāyaḥ Sanskritisht, do të thotë "trupi i larmishëm", nëpërmjet CITA चीता Hindi
Anonymous user