Ndryshimi mes inspektimeve të "Ballshi"

24 bytes removed ,  9 vjet më parë
 
== Historia ==
Ne Ballsh aiu zbuloizbulua mbishkriminmbishkrimi ei dyfishte mbi kristianizimin e [[bullgar]]eve dhe epitafin e varrit te kryqtarit norman. Ne rrenojat e [[Bazilika|bazilik]]es aiu gjetigjet nje nga mbishkrimet per ndertimet e bera ne Bylis nga Perandori [[Justinian]] si dhe beri zbulime te tjera. Te gjitha rezultatet e germimeve dhe studimeve te tij [[Prashnikeri]] i permblodhi ne librin “Muzakia und Malakastra” (Myzeqeja dhe Mallakastra) te cilin e botoi ne [[Vjena|Vjene]] ne vitin 1922. Ne germimet qe kreu ne qytetin1 antik te Apolonise grupi i [[Prashniker]]it iu nenshtrua goditjeve te artilerise italiane qe nga vija e frontit te luftimeve pertej Vjoses. Duke patur rezultate te kufizuara ai u kujdes per te grumbulluar objekte arkeologjike qe u grabiten nga muret e kishave dhe manastireve te zones2.
 
== Gjeografia ==
Anonymous user